Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Feestelijke Open Dagen Glaspaleis groot succes,
ondanks het weer.
Open Air concert vanwege forse wind naar binnen verplaatst!

De officiële opening en de daarop volgende feestelijke open dagen van Glaspaleis 'venster op cultuur' zitten er op. De organisatie kijkt terug op een succesvol evenement. Het enige dat even roet in het eten leek te gooien was de wind, die zowel op vrijdag als op zaterdag fors door de binnenstad van Heerlen woei. De windstoten waren op zaterdag zelfs zo hevig dat wegens veiligheidsoverwegingen het buitenprogramma van de zaterdagavond voor het merendeel naar binnen is verplaatst. Maar dat mocht de pret niet drukken. De publieke belangstelling was groot. Het feestprogramma heeft totaal ruim 13.500 bezoekers getrokken.

Van de 1000 belangrijkste architectuurmonumenten van de 20ste eeuw staan er 13 in Nederland en daarvan 1 in Heerlen; het Glaspaleis van architect Frits P.J. Peutz. Sinds september 2003 is het Glaspaleis weer open voor publiek. Niet als modehuis, maar als Venster op Cultuur. Het Glaspaleis behuisd vijf culturele instellingen waaronder Filmhuis De Spiegel, Muziekschool Heerlen, Openbare Bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen en Vitruvianum. Na ruim driekwart jaar was het Glaspaleis klaar voor een officiële opening, die gevolgd werd door vier feestelijke open dagen waarbij het gebouw open stond voor belangstellenden en cultuurliefhebbers. Van donderdag 1 t/m zondag 4 juli was er voor de gelegenheid een feestelijk programma samengesteld.

De opening van 30 juni jl. bleek een goede opmaat voor vier feestelijke dagen waarin het Glaspaleis letterlijk en figuurlijk bruiste. Zo waren er optredens van Cesar Zuiderwijk samen met Percossa, Rick de Leeuw & Jan Hautekiet, Gé Reinders, The Slampampers, JK van Idols en divers straattheater. Daarnaast konden bezoekers genieten van exposities waaronder een installatie van Jeroen van Koolwijk, een weergave van mode- en textielkunstenaar Norbert Fiddelers, de tentoonstelling Groeten uit Heerlen in de Stadsgalerij en uiteraard Peutz Digitaal waarin de bezoeker wordt meegenomen naar de wereld van Peutz, de architect van het Glaspaleis. Ook bracht Filmhuis De Spiegel een speciaal afgestemd filmprogramma, had Bibliotheek Heerlen diverse activiteiten georganiseerd en presenteerde de Muziekschool een interessant muziekprogramma waaronder een 'Open Air' concert op de zaterdagavond 3 juni.

Bongerd 18/ postbus 1 6400 AA Heerlen/ ma-za 9-23 u/ zo 11-17/ 045 - 577 22 00

www.glaspaleis.nl

////////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz
045 - 577 22 03
j.schmeitz8@heerlen.nl


---- --