Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoogste KNHS onderscheiding voor Jan Cornelissen tijdens Breda Hippique 2004

Breda 4 juli,

Jan Cornelissen, wedstrijdleider Vierspannen en bestuurslid van Breda Hippique heeft vandaag op Breda Hippique 2004 een speciale onderscheiding gekregen van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS). Jan Cornelissen ontving deze onderscheiding, een gouden insigne, uit de handen van Ben Potma, voorzitter belangenvereniging mensport, voor zijn langdurige en uitzonderlijke inzet en prestaties voor de wedstrijdsport.

Potma; "Breda Hippique is een groots en uniek evenement dat internationaal bekend is. De vierspan wedstrijden hebben een hoge vlucht genomen, door de organisatie van deskundige medewerkers. Breda Hippique heeft niets te klagen met een internationale parcoursbouwer die talrijke keren Breda Hippique bouwde maar ook onder andere de Wereld Kampioenschappen in Apeldoorn en Rome. Waar belangrijke twee- en vierspanwedstrijden zijn, is hij ook als internationale bekende persoonlijkheid aanwezig. Jan Cornelissen bracht structuur aan alle onderdelen van de mensport. Hij rijdt zelf nog steeds actief en test nog steeds zelf de nieuwe proeven uit. De organisatie van Breda Hippique heeft het initiatief genomen om hun waardering te tonen voor Jan Cornelissen en bij de KNHS stond hij ook op de nominatie om in het zonnetje te worden gezet. Vandaar dat Jan Cornelissen deze hoogste onderscheiding van de KNHS heeft verdiend."

Jan Cornelissen; "Ik ben er erg blij met deze onderscheiding. Het was een grote verrassing". Volgens internationaal jurylid Mark Wentein "Jan verdient deze onderscheiding al jaren, hij is het boegbeeld van de Nederlandse mensport. Jammer dat het geen Belg is." Technisch afgevaardigde van de FEI, Staf van Herck: " Jan een fijne man met naast hem een vrouw die hem ondersteunt in zijn werk en die in Breda kan werken met een gouden bouwploeg".

Breda Hippique kreeg gisteren al een onderscheiding voor al haar medewerkers namens alle internationale deelnemers, de L'annee Hippique prijs. Breda Hippique is ontzettend trots dat ook de KNHS de kundigheid van haar medewerkers waardeert met deze bijzondere gouden insigne voor Jan Cornelissen.

Breda, 4 juli 2004
Stichting Breda Hippique, Postbus 7093, 4800 GB Breda e-mail: info@bredahippique.nl
website: www.bredahippique.nl


---

Noot voor de redactie (