Ingezonden persbericht


VOOR DIRECTE VERSPREIDING

Europees Kampioenschap rally coëfficiënt 20
Ieper (België), 02, 03, 04 juli 2004

BIJVELDS SENSATIONEEL TWEEDE IN IEPER!

Ieper - Tijdens de Ieper Westhoek rally (België) dat meetelt om het Europees Kampioenschap (coëfficiënt 20) heeft Peter Bijvelds een uitstekende tweede plaats behaald. De coureur uit het Brabantse Erp was daarmee de snelste uit de groep N en moest enkel de Belg Larry Cols (Renault Clio S1600) met anderhalve minuut voorsprong voor zich dulden. Peter en navigator Piet Bijvelds moet echter nog op de officiële uitslag wachten omdat er een onregelmatigheid is vastgesteld aan de Mitsubishi Lancer Evo7. Hierdoor bestaat er onzekerheid over de daadwerkelijke uitslag.

Het Europees Kampioenschap rally, bestaand uit negen rally's, wordt gekenmerkt door haar uiterst sterke competitie. Maar liefst 113 deelnemers uit zeven landen bevolken het startveld tijdens de Ieper Westhoek rally vol identieke groep N en groep A auto's. Peter Bijvelds is de sterkste Nederlandse deelnemer aan dit internationale prestigieuze kampioenschap dat in het verleden al vele coureurs heeft laten doorstromen naar hogere rallysportklassen.

Peter Bijvelds start fanatiek aan de rally dat uit 21 proeven bestaat. De jonge coureur komt echter snel in de problemen nadat de turbo kapot is gegaan. Deze wordt na de eerste proef vervangen en verliest hierdoor kostbare seconden op de concurrentie. De winnaar van de Zuiderzee en Hulst rally komt echter sterk in opmars en is telkens de snelste in de daaropvolgende proeven. Bijvelds komt vervolgens op de derde stek te liggen en gaat de strijd met de Belgen Larry Cols en Van Woensel aan. Eén proef voor het einde begeeft de differentieel van Van Woensel het, waardoor de Brabander een plaatsje opschuift. Na 21 zware proeven pakt Peter en Piet Bijvelds de tweede plaats en geeft wederom zijn visitekaartje af en speelt zich hiermee in de kijker bij de fabrieksteams.

Bijvelds: "Ondanks dat we de turbo moesten vervangen en tien extra strafseconden kregen verliepen de proeven zeer voorspoedig met een podiumplaats als resultaat. De auto is zeer competitief gebleken en we hebben diverse gelouterde equipes achter ons kunnen houden. Ik wil mijn team daarom bijzonder bedanken voor de support die ze ons hebben gegeven. Het is jammer dat het niet ging regenen op de proeven want anders hadden we wellicht Cols nog kunnen pakken. Het is nu afwachten of onze tweede plaats wordt gehandhaafd, want we hebben uiteraard protest ingediend nadat ze een onregelmatigheid hebben vastgesteld aan onze auto. Wordt vervolgd."

Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met:

Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com


---- --