Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 4 juli 2004

Thomas Kortbeek wint 400 meter horden bij EEA Meeting in Padua

Wereldstudentenkampioen 400 meter horden Thomas Kortbeek heeft zondagmiddag zijn onderdeel bij de EEA-Permit Meeting in het Italiaanse Padua (Padova) gewonnen. Op 4 juli kwam hij tot zijn een-na-beste seizoensprestatie: 50.07 seconden, waarmee hij de Italiaan Carabelli 0.11 seconden voorbleef. De Prins Hendrik-atleet reist meteen door naar Zwitserland waar hij dinsdagavond 6 juli start bij de IAAF Super Grand Prix meeting van Lausanne. In deze internationale topwedstrijd "Athletissima 2004" krijgt hij onder meer tegenstand van Wereldkampioen Felix Sanchez, die afgelopen vrijdagavond bij de Golden League meeting in Rome zijn 37e opeenvolgende overwinning behaalde. Kortbeek is daarnaast volgende weekeinde favoriet voor de Nederlandse titel die op het spel staat bij het NK Atletiek in Utrecht.
* Met laatste wedstrijden in Uden en Amstelveen & Norden (D) hebben een groot deel van de Prins Hendrik-atleten afgelopen weekend hun voorbereidingen op de Nederlandse atletiekkampioenschappen in Utrecht, aanstaand weekeind, afgesloten. Een potentiële medaillekandidaat als Erik Cadée was bij de Keienmeeting zaterdagavond in Uden goed op dreef met een tweede plaats op het discuswerpen. De student kwam tot een afstand van 55,72 meter, waarmee hij nog geen meter van zijn persoonlijk record afbleef. Monique de Wilt sprong in Amstelveen (2 juli: 3,80 meter) en bij een Duitse Olympische kwalificatiewedstrijd in Norden (vandaag) 4,01 meter. De Nederlands recordhoudster krijgt in Utrecht stevige tegenstand van Sandra van der Geer van Ilion Zoetermeer.

Naast Kortbeek, Cadée en De Wilt ligt voor Miranda Boonstra ook een podiumplaats binnen de mogelijkheden. Voor de 3000 meter steeplechase - waarop ze het Nederlands record bezit - is ze favoriet, maar onduidelijk is nog of een wedstrijd doorgang zal hebben aangezien een minimaal aantal van 3 deelneemsters op de dag zelf vereist is. Dit zal tevens haar mogelijkheden op de 5000 meter bepalen: de afstand waar ze vorig jaar Nederlands kampioen werd.

Op de steeplechase is naast Boonstra Noël Keijsers in de race voor een medaille. De winnaar van de zilveren medaille in 2003 hoeft met de deelname van Europees recordhouder Simon Vroemen echter niet enige titelaspiraties te koesteren.

Fleur Ondersteijn (vorig jaar 4e), Robbert-Jan Jansen (2003: 4e), Raymon van den Berg (2003: 5e) en Anne van den Hurk (2003: 7e) zijn de overige Prins Hendrik-atleten die een plaats bij de eerste acht kunnen afdwingen bij het NK deze editie. Het viertal had in Uden wisselend succes bij de laatste test zaterdagavond.

In Utrecht komen zaterdag 10 en zondag 11 juli in actie namens Prins Hendrik Vught de volgende atleten

Dorien Dek (Goes) 100 en 200 meter

Loes Willems (Tilburg) 100 en 200 meter

Thijs van der Aalst (Vught) 400 meter

Anne van den Hurk (Eindhoven) 800 meter

Ruben Scheurwater (Zeeland) 1500 meter

Cor Datema (Best) 1500 meter

Stan Rijken (Den Dungen) 5000 meter

Michiel Otten (Tilburg) 5000 meter

Miranda Boonstra (Nijmegen) 5000 meter en 3000 meter steeple

Pepijn van Hove (Vlijmen) 110 meter horden

Thomas Kortbeek (Den Bosch) 400 meter horden

Fleur Ondersteijn (Hedel) 400 meter horden

Noël Keijsers (Nijmegen) 3000 meter steeplechase

Raymon van den Berg (Den Bosch) 3000 meter steeplechase

Erik Cadée (Den Bosch) discuswerpen

Robbert-Jan Jansen (Vught) polsstokhoogspringen

Monique de Wilt (Delft) polsstokhoogspringen

EINDE BERICHT

* Alle informatie over het NK Atletiek 2004 is te vinden op: http://www.atletiekwereld.nl/nkbaan NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht