Business Software Alliance

Releases

Positieve reacties op bezoeken in Amsterdam Zuid/Oost

Den Haag, 30 juni 2004 - De Business Software Alliance (BSA) gaat met haar nieuwe `SOFTWARECHECK' campagne vanaf 5 juli bedrijven in en rond Den Bosch bezoeken om te vragen of al hun software wel legaal is en hen tips te geven over softwaremanagement.

Deze week is de BSA actief in Amsterdam Zuid/Oost - volgende week is dus ook het Brabantse land aan de beurt. In Amsterdam Zuid/Oost is de BSA zichtbaar aanwezig: een grote rode BSA ballon hangt boven het bedrijventerrein en een billboard laat duidelijk weten aan de bedrijven dat de BSA op bezoek is. "De bedrijven reageren positief op onze aanpak", laat Mirjam van Avezaath, woordvoerster van de BSA, weten. "Bij de bezoeken aan bedrijven spreken we met het verantwoordelijke management over hun software beheer. Deze bedrijven waarderen onze informatie en geven aan dat ze onze tips ter harte nemen." Een aantal bedrijven heeft zelfs spontaan aan de BSA laten weten dat de campagne hen heeft geïnspireerd hun softwaremanagement onder handen te nemen.

De komende weken zal de BSA haar activiteiten in Amsterdam blijven voortzetten. Volgende week worden ook de nieuwste cijfers gepresenteerd ten aanzien van software piraterij wereldwijd, uitgevoerd door IDC, een internationaal erkend marktonderzoek bureau. Van Avezaath: "Het moment om te kijken hoe we er in Nederland voor staan qua illegaal software gebruik in verhouding met andere landen in Europa en daarbuiten". De onderzoeksresultaten worden verwacht op 7 juli.

© 2000-2004 Business Software Alliance

BSA

[newsreleases&seg=&cmp=&gp=&fnl=&pec=&dcmp=&ra=&gn=&ld=&la=&cv=&c1=&c2 =&c3=&c4=&customerid=]