Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl



Werkbezoek minister De Graaf naar Nederlandse Antillen en Aruba

Minister De Graaf voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties brengt van maandag 5 juli tot en met woensdag 7 juli een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Het bezoek van de minister staat in het teken van kennismaking met de nieuwe regering van de Nederlandse Antillen en bestendiging van de relaties met Aruba en de Nederlandse Antillen.
De minister zal met de Antilliaanse regering spreken over de uitvoering van het Urgentieakkoord van de Antilliaanse regering en de bijdrage die Nederland hieraan zal kunnen geven.

Op de Nederlandse Antillen zal de minister gesprekken voeren met de gouverneur, de minister-president, leden van het kabinet, politici en eilandbestuurders.

Op Aruba spreekt De Graaf met de gouverneur, de minister-president, leden van het kabinet en politici. De versterking van de criminaliteitsbestrijding en de samenwerking tussen Nederland en Aruba hierbij zal een belangrijk gespreksthema zijn. Daarnaast brengt de minister een bezoek aan de Marinierskazerne en het Steunpunt Kustwacht. Ook bezoekt de minister het Centro Medico Rudy Engelbrecht.

Noot voor de redactie,