---

Nieuwsberichten
---

Oprichting European Airlift Centre (EAC)

2-7-2004 13:12:00

Op de vliegbasis Eindhoven wordt maandag (5 juli) de uitbreiding van het takenpakket van de European Airlift Coördination Cell (EACC) officieel bekrachtigd. Hierna gaat het EACC door onder een andere naam, het European Airlift Centre. De ceremonie wordt onder meer bijgewoond door de waarnemend Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, generaal-majoor Meulman. Bij de ceremonie zijn, namens de European Union Military Staff (EUMS), ook de Zweedse brigadier-generaal Bengtsson en de bevelhebbers van de luchtstrijdkrachten van de acht deelnemende landen van de European Airgroup (EAG) aanwezig.

De EACC is in 2001 opgericht en heeft tot doel het beter benutten van gezamenlijke beschikbare militaire luchttransportcapaciteit. Tot voor kort coördineerde de EACC de aanvragen voor luchttransport voor de leden van de European Airgroup. Met ingang van 5 juli wordt ook de planning van deze luchttransportcapaciteit door de EAC uitgevoerd.

De European Airgroup is een samenwerkingsverband van acht EU luchtstrijdkrachten (Nederland, Noorwegen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Italië en België).

Nieuws Nieuwsberichten