2e persbericht van zaterdag 3 juli 2004

Eindhoven 05-07-2004 - Berichten uit de regio

Gemert: Aanhouding voor drugsbezit

Vrijdagavond om 23.55 uur is in een horecagelegenheid aan het Binderseind een 25-jarige inwoner van Oss aangehouden. Beveiligingspersoneel van de horecagelegenheid had de man betrapt op het in het bezit hebben van drugs. Hij bleek tien XTC pillen bij zich te hebben Hij is door hen aangehouden en overgedragen aan de politie, die de verdachte voor onderzoek inverzekering hebben gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling en bedreiging

In een woning aan de Schumannstraat is zaterdagmorgen om 03.00 uur een 39-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor zijn 34-jarige vrouw, bij een echtelijke ruzie, te hebben bedreigd en mishandeld. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding vernieling

Vrijdagavond on 21.00 uur, is op de Pastoor Peterstraat een 29-jarige inwoner van Sweikhuizen aangehouden. De verdachte had bij een ruzie in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat vernielingen aangericht. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachten van fietsendiefstal aangehouden

Op de Molenstraat en de Deurneseweg zijn zaterdagmorgen om 00.30 uur twee 19-jarige verdachten uit Helmond en een 15-jarige verdachte uit Deurne aangehouden. Een getuige zag dat de drie mannen, op het Stationsplein twee fietsen wegnamen. Hij waarschuwde hierop de politie die de drie verdachten aanhield. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Someren: Aanhouding na diefstal goederen

Twee 17-jarige inwoners van Someren zijn zaterdagmorgen op de Floreffestraat aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen de twee jongens staan met naast hen een grote hangtafel. Kort hierna bleek dat zij de tafel en nog wat kleinere spullen hadden weggenomen bij een cafe en een bouwwerk in Heusden. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De weggenomen spullen zijn in beslaggenomen. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld.

Lieshout: Eenzijdig ongeval met gewonde

Een 21-jarige automobilist uit Lieshout is zaterdagmorgen omstreeks 05.40 uur, bij een eenzijdig ongeval op de Beemdkant gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak is het slachtoffer met zijn auto tegen boom gereden. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto geknipt . Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Aanhouding na gewapende overval

Zaterdagmorgen om 09.05 uur is op de Stationsweg een 22-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden. De man was het TPG kantoor binnengelopen en had een van de baliemedewerkers bedreigd en geld geëist. Een andere medewerker zag dit en waarschuwde direct de politie. De overvaller kon kort hierna, zonder problemen, worden aangehouden. De man was in het bezit van een plastic tas en een busje traangas. Hij is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het traangas is inbeslaggenomen.