Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 05-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Onder invloed

AMERSFOORT Op zondag 4 juli en in de daaropvolgende nacht zijn enkele automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 05.30 uur werd op het Hof een 19-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 315 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Aan de Arnhemse Poortwal werd rond 21.50 uur een 25-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Omdat hij teveel alcohol had genuttigd, werd hij aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 430 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

In de nacht van zondag op maandag rond 04.30 uur moest een 38-jarige automobilist uit Amersfoort op de Noordewierweg een blaastest afleggen. Hij bleek veel te diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 625 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

LEUSDEN In de nacht van zondag 4 op maandag 5 juli kwamen een voetganger en bromfietser in botsing met elkaar.

Rond 00.45 uur stak een 33-jarige voetganger uit Leusden de Middenweg over, komende uit de richting van het Reigerspad en gaande in de richting van het Eempad. Over de Middenweg reed een 17-jarige bromfietsster uit Leusden, komende uit de richting van de Noorderinslag en gaande in de richting van de Beekridder. Toen de voetganger bijna was overgestoken, werd hij aangereden door de bromfietsster.

De voetganger liep letsel aan zijn voeten, handen en gezicht op. Hij is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide betrokkenen verklaarden groen verkeerslicht te hebben gehad. De politie heeft nog niet vast kunnen stellen wie daadwerkelijk door het groene verkeerslicht is gereden c.q. gelopen. De bromfietsster bleek alcohol te hebben gedronken, maar bleef net onder de strafbare grens (220 ug/l). De voetganger had niets gedronken.

Automobilist gewond

LEUSDEN Op zondag 4 juli vloog een auto uit de bocht. De bestuurder raakte gewond.

Rond 21.35 uur reed een 20-jarige automobilist uit Amersfoort over de Heiligenbergerweg. In de bocht raakte hij in een slip, verloor de macht over het stuur en botste met de linkerzijde van zijn auto tegen een lantaarnpaal.

Uit een blaastest bleek dat de automobilist niet teveel had gedronken. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en werd met vermoedelijk een hersenschudding per ambulance naar het Meander Medisch Centrum gebracht. Zijn auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Tegen drie bomen

LEUSDEN Op zondag 4 juli raakte een automobilist gewond bij een aanrijding met enkele bomen.

Rond 07.30 uur reed een 23-jarige automobilist uit Druten over de Arnhemseweg, komende uit de richting van Amersfoort en gaande in de richting van Leusden. Hij raakte aan de linkerzijde van de rijbaan in de berm, botste tegen twee bomen, belandde weer op de weg en kwam aan de rechterzijde van de weg tegen een derde boom tot stilstand.

De Drutenaar werd met diverse verwondingen per ambulance naar het Meander Medisch Centrum gebracht. Om te bepalen of hij onder invloed van alcohol verkeerde, is in het ziekenhuis bloed van hem afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten.