Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 5 juli 2004

* MAN OVERLIJDT DOOR ELEKTROCUTIE
ROTTERDAM - Zondagavond rond half zeven overleed in een woning aan de Burgemeester Van Slijpelaan een 35-jarige Rotterdammer door elektrocutie. De man was in zijn nieuwe huis met een lamp onder het huis aan het werk. Vermoedelijk is de lamp daarbij in contact gekomen met water, dan wel de waterleiding. Daarbij ontstond kortsluiting en werd het slachtoffer geëlektrocuteerd. ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde zondagmiddag, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning op het Zuidplein in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 378 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. Tegen een 50-jarige vrouw uit Rotterdam, die in de woning aanwezig was, werd proces-verbaal opgemaakt.


* KERKTOEGANGSHEKKEN OP SLOT, SLOTEN VOLGESPOTEN EN SPANDOEKEN TEGEN

KLOKKENGEBEIER OPGEHANGEN
RIDDERKERK - Kerkgangers kwamen zondagmorgen rond negen uur bij een kerk in de Oranjestraat voor gesloten toegangshekken. Onbekenden hadden met kettingsloten zowel het toegangshek aan de voor- als achterzijde afgesloten. Bovendien waren de sloten volgespoten met kit. Tevens waren op de kerkdeuren twee spandoeken opgehangen met als teksten 'Bidden ok, bellen nee !' en 'Stop zinloos gebel'.
Uiteindelijk kon één slot worden verwijderd, waarna de kerkdienst een aanvang kon nemen. Tegen gealarmeerde politiemensen van het bureau Ridderkerk (district Feijenoord-Ridderster) meende de dominee dat buurtbewoners een en ander hadden gedaan, omdat zij het klokgelui op de vroege zondagmorgen beu zijn. Volgens de dominee was een aantal jaren geleden tegen het zondagmorgengebeier ook al eens geprotesteerd. Toen werd het aantal bellen al teruggebracht van vijf naar twee keer. Nu zal men in het vervolg nog maar één keer luiden.


* MAN AANGEHOUDEN NA AANVALLEN VROUW IN WACHTRUIMTE HOOFDBUREAU VAN

POLITIE
ROTTERDAM - Zondagavond om half acht hielden politiemensen in de wachtruimte van het Hoofdbureau aan het Doelwater een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, nadat deze daar even tevoren een 23-jarige vrouw, die wachtte tot zij aangifte kon doen, plotseling aanviel. Het slachtoffer liep daar licht pols-, rug- en nekletsel op.
De 32-jarige man, die een verwarde indruk maakte, werd zondagavond beoordeeld door personeel van het RIAGG en later in de nacht overgebracht naar een psychiatrische instelling in Capelle aan den IJssel.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks half drie vond in een woning aan de Vondelweg een steekpartij plaats. Hierbij raakte de 41-jarige bewoonster gewond. De vrouw had onenigheid gekregen met haar 45-jarige ex-man uit Rotterdam. Tijdens de woordenwisseling werd zij onder meer met een mes in haar arm en rug gestoken. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 45-jarige verdachte werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.


* 'SLECHTE AVOND' VOOR DORDTENAAR
BARENDRECHT - Zaterdagavond laat zetten surveillerende politiemensen van de Verkeerspolitie op de noordbaan van de Rijksweg A15, ter hoogte van Barendrecht, een 49-jarige automobilist uit Dordrecht aan de kant. De man reed 140 km/uur, terwijl daar '100' is toegestaan en hield onvoldoende rechts. Tijdens de controle bleek dat de Dordtenaar ook een ontzegging had van de rijbevoegdheid en dat er tegen hem door een autoleasebedrijf aangifte van verduistering was gedaan. De betalingstermijnen voor het leasen van de auto waren niet voldoen. De auto werd in beslag genomen, terwijl de Dordtenaar werd aangehouden. Zondagmorgen vroeg werd hij weer op vrije voeten gesteld na het opmaken van proces-verbaal wegens het rijden tijdens de ontzegging en het door een kennis komen betalen van 400 euro boete. Zondagmiddag werd bij de Dordtenaar bij zijn woning ook een bestelbus in beslag genomen. Ook voor deze auto waren de betalingstermijnen niet voldaan.

Uitgave zondag 4 juli 2004

* VERDACHTEN VERNIELEN AUTO'S AANGEHOUDEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost hield zondagmorgen omstreeks half vijf in de Puccinistraat twee jongens uit Capelle aan den IJssel, 13 en 14 jaar, aan. Het tweetal had kort daarvoor diverse in de Rossinistraat geparkeerd staande auto's vernield, waarbij de buitenspiegels werden weggenomen of werden beschadigd.
Politiemensen stelden naar aanleiding van een inbraakmelding, een onderzoek in de Rossinistraat in, waar zij een aantal jongens tussen geparkeerd staande auto's aantroffen. Bij het zien van de politie, namen de knapen ijlings de benen waarbij ze twee rugtassen lieten vallen. Hierop werd een achtervolging ingezet en werden de twee jeugdige verdachten in hun kraag gevat. Beide jongens werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De rugzakken, waarin een hoeveelheid buitenspiegels, werden in beslag genomen.


* JONGETJE GESCHEPT DOOR AUTO
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag kort voor zes uur raakte op de Hoofdweg een elfjarig jongetje uit Rotterdam zeer ernstig gewond nadat hij door een auto, bestuurd door een achttienjarige man uit Rotterdam, werd aangereden. Het slachtoffertje stak de weg over, maar zag hierbij de auto over het hoofd en werd geschept. De jongen werd met een spoedtransport in kritieke toestand door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Sophiaziekenhuis, waar hij werd overgebracht naar de intensive care-afdeling. De 18-jarige Rotterdamse automobilist werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto werd in beslag genomen. Als gevolg van het ongeval werd de Hoofdweg enige tijd voor het verkeer afgesloten. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* EENZIJDIG ONGEVAL; INZITTENDEN ERNSTIG GEWOND

SPIJKENISSE - Zondagmorgen omstreeks half vier vond op de Groene Kruisweg een eenzijdig verkeersongeval plaats, nadat een 24-jarige automobilist uit Rotterdam de macht over het stuur verloor. Hierbij raakte hij en zijn twee mede-inzittenden, beiden afkomstig uit Rotterdam en 20 en 22 jaar oud, gewond. De 24-jarige autobestuurder kwam, om nog onduidelijk reden, met de auto in de berm terecht. Toen het slachtoffer een stuurcorrectie maakte, raakte de auto een lichtmast en een verkeersbord waarna het voertuig om zijn as draaide en de twee mede-inzittenden uit de auto werden geslingerd. De drie slachtoffers werden, onder meer met ernstig hersenletsel, door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar respectievelijk het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De Technische Ongevallen Dienst heeft een onderzoek ingesteld. ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield zaterdagmiddag en -avond, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op de Posthumalaan, Rosestraat en Molenvliet snelheidscontroles. Op de Posthumalaan lapten tussen twaalf en één uur 26 van de in totaal 1154 passerende automobilisten de 50km-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.
In de Rosestraat reden tussen half twee en half drie 48 van de in totaal 291 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 84 km/uur.
Op de Molenvliet hielden tussen half acht en negen uur 124 van de in totaal 544 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur in plaats van '50'.


* JONGEN OP FIETS AANGEREDEN
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks vier uur raakte in de Grote Visserijstraat een jongen die op een fiets reed (identiteit nog onbekend), gewond nadat hij werd aangereden door een auto bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Rotterdam. Personeel van de Traumahelikopter stabiliseerde het slachtoffer waarna hij, met buikletsel, door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 29-jarige vrouw werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek naar de nadere toedracht van het verkeersongeval in.