Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht 05-07-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Huiselijk geweld en diefstal

DOORN In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli werd een man aangehouden, onder andere voor huiselijk geweld.

Rond 04.45 uur kreeg de politie de melding van een fikse ruzie in een woning in Doorn. Ter plaatse troffen zij de 40-jarige bewoonster en de 28-jarige bewoner aan. Het stel was eerder die nacht naar een horecagelegenheid aan het Plein 1923 geweest. In die gelegenheid had de man een laptop gestolen en had hem inmiddels verkocht. Daar kreeg het stel ruzie over, waarbij de vrouw door de man werd mishandeld. Zij liep daarbij letsel aan haar arm op.

De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij wordt terzake het huiselijk geweld en de diefstal verhoord. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Teveel op

VEENENDAAL / RHENEN / WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 4 juli en de daaropvolgende nacht werden enkele automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 05.40 uur werd een 31-jarige automobilist uit Veenendaal op de Roland Holstlaan in die plaats gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 510 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Een 17-jarige bromfietser uit Ochten werd rond 22.30 uur op de Lijnweg in Rhenen gecontroleerd. Hij had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 595 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Op de Karolingersweg in Wijk bij Duurstede werd rond 22.55 uur een 61-jarige man uit die woonplaats gecontroleerd. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

In de nacht van zondag op maandag werd op het Paardenveld in Rhenen een 28-jarige automobilist uit Rhenen gecontroleerd. Bij de blaastest blies hij een A (Alert), hetgeen betekend dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 310 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.