1e persbericht van maandag 5 juli 2004

Eindhoven 05-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inzittende auto gewond bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de kruising Wolvendijk Eisenhowerlaan is zondag om 18.20 uur een 25-jarige man uit Vlijmen gewond geraakt. Hij zat als passagier in een auto die bestuurd werd door een 21-jarige vrouw uit Haaren. De vrouw reed over de Eisenhowerlaan, komende uit de richting Helmond. Een 41-jarige automobilist uit Eindhoven reed over de Wolvendijk vanuit Tongelre door rood licht de kruising op. Een aanrijding was het gevolg. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. De verwondingen zijn niet bekend.

Eindhoven: Twee aanhoudingen bij burenruzie

Bij een ruzie in de Zanddreef zijn zondag om 20.20 uur twee Eindhovenaren van 33 en 47 jaar oud aangehouden. Er was een ruzie ontstaan omdat een bezoeker van een van de woningen aan de Zanddreef zijn auto voor de deur van een ander had geparkeerd. De ruzie laaide zo hoog op dat er over en weer geslagen werd. Ook werd de spiegel van een auto vernield. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt tegen politieauto

Op de Anthony Fokkerweg is zondag om 23.20 uur een 38-jarige automobilist zonder vaste woonplaats aangehouden. Politiemensen hadden de man even daarvoor een rijverbod gegeven omdat hij gedronken had. Hij stond toen op de Achtseweg naast zijn auto. Even later zagen ze de man toch rijden en ze achtervolgden hem. Op de Anthony Fokkerweg negeerde hij een stopteken en keerde plotseling. Hij reed daarna tegen een politieauto. De ademanalyse mislukte en er werd een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Dronken man rijdt tegen lantaarnpaal

Op de Sliffertsestraat is maandag om 9.00 uur een 21-jarige automobilist uit Meijel aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Hij had gedronken en blies 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Best: Inbraak in kermiswagen

Zondagavond is ingebroken in een woonwagen van een kermisexploitant aan de Spinnerstraat. Van de woonwagen is een raam opengebroken en uit de woonwagen is de kluis met een groot geldbedrag, tienduizenden euros, gestolen.

Son: Inbraak bij bedrijf

Zondagmiddag is ingebroken in een bedrijf aan Ekkersrijt 7300. Er is een raam opengebroken en uit het bedrijf zijn vier notebooks gestolen.

Budel: Onder invloed

Op de Mulkstraat is maandag om 2.45 uur een 47-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij had gedronken en blies bijna 1,65 promille. Het rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Twee personen met gestolen auto aangehouden

Op de Vliersingel zijn maandag om 3.00 uur een 21-jarige man uit Oss en een 34-jarige man uit Bakel aangehouden. De politie zag de twee in een auto over de Helmondseweg rijden. De politiemensen gaven de bestuurder een stopteken maar de bestuurder reed door. Na een achtervolging vluchtten de inzittenden op de Vliersingel uit de auto. Ze konden even later in de bosjes aangehouden worden. De auto bleek gestolen te zijn. De twee aangehouden verdachten zijn de cel ingegaan.

Bakel: Bromfietster breekt been bij aanrijding

Een 16-jarige bromfietster uit Helmond heeft zondag om 19.35 uur haar been gebroken bij een aanrijding op de kruising Beemd Mathijseind Nuijeneind. Zij reed over het Nuijeneind en gaf op de kruising een 48-jarige automobilist uit Bakel geen voorrang. De bromfietster is in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen.

Eersel: Man aangehouden na inbraak in auto

Op de Postelseweg is maandag om 1.15 uur een 23-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij werd door de eigenaar van een Mercedes betrapt bij een inbraak in die auto. De ruit van de auto was ingeslagen en de man, die flink gedronken had, zat in de auto. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Man aangehouden na vernieling

Op de Oortlaan is zondag om 20.15 uur een 20-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man was met een gezelschap in de Oortlaan gaan bowlen. Daar was ruzie ontstaan tussen hem en iemand anders van het gezelschap. Buiten had hij daarna een deuk in de auto van de andere man getrapt. Na verhoor kon de verdachte naar huis.