Grote verkeerscontrole Sassenheim

Sassenheim 05-07-2004 - De politie heeft op vrijdagavond, 2 juli jl. van 21.00 tot 24.00 uur, een grote verkeerscontrole gehouden op en rond de Rijksstraatweg in Sassenheim. Verkeerscontroles spelen voor de politie een belangrijke rol bij de bevordering van de verkeersveiligheid

Enerzijds is een verkeerscontrole een middel om toe te zien op de naleving van de verschillende wetten en bepalingen, anderzijds is een verkeerscontrole voor Politie Hollands Midden ook een middel om in gesprek te komen met bestuurders, om zo te proberen hun gedrag te beïnvloeden mocht daar aanleiding voor zijn.

43 voertuigen Tijdens de controle van afgelopen vrijdagavond zijn in totaal 43 voertuigen gecontroleerd. Deze controle was niet alleen gericht op verkeersovertredingen, maar ook op het bezit van wapens en drugs. Aan de verkeerscontrole werd deelgenomen door het politieteam Oegstgeest, Koninklijke Marechaussee, Douane, Korps Landelijke Politie Diensten, Verkeersdienst van Politie Hollands Midden, Rijksdienst voor het wegverkeer, Korpsrecherche van Politie Hollands Midden, Districtelijk Informatie Centrum van Politie Hollands Midden, Falsificatenteam Schiphol, Openbaar Ministerie en het Regionaal Verkeers Handhavingteam van Politie Hollands Midden.

Bekeuringen De politie heeft in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven, 12 voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, 9 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en verder voor het rijden zonder verzekering, rijden zonder licht, rijden zonder kentekenplaat, kapotte koplamp, rijden zonder achterlicht op de aanhangwagen, rijden zonder kentekenplaat op de aanhangwagen, voeren van mistlicht, rijden met een andere geluidsinrichting dan is toegestaan en een bekeuring voor een rijbewijs dat in twee delen lag zodat het niet aan de eisen voldeed. Het Openbaar Ministerie heeft twee dagvaardingen uitgereikt, één voor het voorhanden hebben van een mes en één voor het voorhanden hebben van traangas. Hiernaast heeft de politie ook een kleine hoeveelheid soft drugs in beslag genomen.