Fortis Bank

Fortis Bank (Nederland) zakenbank van het jaar

Fortis Bank is gekozen tot beste zakenbank van het jaar 2004. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Het Financieele Dagblad, adviesbureau Vallstein en de Erasmus Universiteit naar de kwaliteit van de bancaire dienstverlening. Het onderzoek vond plaats onder ruim 4900 ondernemingen in Nederland met een omzet vanaf EUR 10 miljoen. Fortis Bank presteert op alle nagenoeg aspecten boven het gemiddelde. De bank onderscheidt zich in het bijzonder op de aspecten klachtafhandeling, bereikbaarheid en kredietverlening.

Fortis Bank behaalde 97,13 punten op een maximum van 136,77 punten. Het gemiddelde van alle Nederlandse banken samen bedroeg 87,81 punten. Op de aspecten die CFO's en CEO's van ondernemingen meer dan gemiddeld belangrijk vinden, scoorde Fortis Bank bovengemiddeld. Zo kreeg zij voor de adequate afhandeling van klachten een 3,6 (gemiddeld: 3,3) op een schaal van 1 tot 5. De bank scoorde een 4,0 voor de bereidheid om krediet te verstrekken op basis van een gezonde financiële positie van een onderneming (gemiddeld: 3,6). De bereikbaarheid van en het pro-actief aandragen van creatieve (maatwerk)oplossingen door de Global Relationship Manager - het centrale aanspreekpunt voor klanten - werden gewaardeerd met respectievelijk 3,7 (gemiddeld: 3,2) en 3,2 (gemiddeld: 2,9).

Rob ten Heggeler, lid van de Raad van Bestuur van Fortis Bank Nederland en verantwoordelijk voor zakelijk en particulier bankieren, is zeer verheugd over het behaalde resultaat: "Vorig jaar nog namen wij de tweede positie in. Het afgelopen jaar hebben wij hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van onze dienstverlening, onder meer door het uitvoeren van service audits in onze Business Centres. Het feit dat ondernemers ons het meest waarderen bevestigt dat die verbetering in de praktijk niet onopgemerkt is gebleven."

Fortis Bank biedt internationaal actieve ondernemingen geïntegreerde financiële oplossingen via een netwerk van circa 100 Business Centres in Europa. Voor meer informatie over zakelijk bankieren: www.fortisbusiness.com

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 22,6 miljard (31/05/2004) en circa 53.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:
Utrecht::
31 (0) 30 257 65 49
Brussel
32 (0) 2 565 35 84