PeopleSoft brengt PR onder bij Whizpr

Amsterdam/Wageningen, 5 juli 2004 - PeopleSoft, 's werelds één na grootste leverancier van enterprise applicatiesoftware, heeft met ingang van 1 juli de PR-activiteiten voor Nederland ondergebracht bij het ICT PR-bureau Whizpr, in Wageningen.

PeopleSoft wordt algemeen gezien als één van de meest innovatieve en snelst groeiende bedrijven in de markt voor bedrijfsapplicaties. In 1987 was PeopleSoft één van de eerste bedrijven die gebruik maakte van client-server technologie om een flexibeler en meer gebruiksvriendelijk HRM-toepassing te bieden, in een tijd dat het merendeel van deze toepassingen nog alleen op mainframes beschikbaar was.

In 2000 introduceerde PeopleSoft haar Pure Internet Architecture, waarmee het tot op heden de enige ERP-oplossing levert waarbij geen enkele software op de client hoeft te worden geïnstalleerd. Hiermee kunnen organisaties sneller en makkelijker hun software en bedrijfsprocessen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. PeopleSoft noemt dit de Real Time Enterprise. Het doel van PeopleSoft is het optimaliseren van de 'Total Ownership Experience' van de klant: alle aspecten van het gebruik van PeopleSoft - van installatie, implementatie en onderhoud, tot en met het dagelijks toepassen - moet bijdragen aan een positieve ervaring voor de klant.

Na de recente overname van J.D. Edwards is PeopleSoft nu ook de grootste leverancier van oplossingen voor middelgrote ondernemingen, de zogeheten 'mid-market'. Whizpr werkte eerder al geruime tijd voor J.D. Edwards. PeopleSoft (NASDAQ: PSFT) is - met een jaaromzet van 2,8 miljard $ - wereldwijd de tweede grootste aanbieder van enterprise applicatiesoftware. Het bedrijf heeft ruim 12.000 klanten in meer dan 25 sectoren en 150 landen.