Ingezonden persbericht


Autodesk Design Web Format nu ook geschikt voor 3D-modellen

Met Autodesk DWF snel, eenvoudig en veilig complexe ontwerpinformatie delen

Barendrecht, 5 juli 2004 Het Autodesk Design Web Format (DWF) ondersteunt nu naast gedetailleerde 2D- en objectinformatie ook 3D-modellen. Goede samenwerking is essentieel in ontwerpprocessen. Ontwerpers en engineers willen rijke ontwerpinformatie delen met collega s die andere systemen gebruiken. Met de Autodesk DWF Viewer kan iedereen elektronische 2D- en 3D-ontwerpinformatie opzoeken, bekijken en printen. De Autodesk DWF Viewer 5 met de nieuwe functionaliteit is vanaf medio juli gratis te downloaden op www.autodesk.nl.

Meer dan drie miljoen mensen gebruiken de Autodesk DWF Viewer. Hiermee is het dé standaard voor het delen van ontwerpinformatie. DWF-bestanden zijn kleiner, sneller en completer te versturen dan elk ander formaat, inclusief PDF. Het is de enige oplossing waarmee gebruikers de informatie kunnen bekijken, compleet met alle intelligentie en precisie van het originele ontwerpprogramma. De nieuwe 3D-mogelijkheden zorgen ervoor dat ook de originele Autodesk Inventor-modellen volledig kunnen worden bekeken en geprint in een beter beheersbaar formaat vaak 1/25ste van het origineel.

De Autodesk DWF Viewer is te gebruiken in combinatie met alle belangrijke ontwerpoplossingen van Autodesk, waaronder AutoCAD", Inventor Series" en Revit". Maar ook niet-Autodesk-bestanden kunnen met de Autodesk DWF Writer" printdriver worden bekeken.

De Autodesk DWF Viewer is leverbaar als standalone applicatie en als ActiveX control in de Microsoft Internet Explorer. Hiermee is het zelfs voor een beginner eenvoudig om ontwerpdata te bekijken en printen. Met Autodesk DWF Viewer ActiveX control kunnen gebruikers ook DWF-bestanden in andere Windows Office-applicaties opnemen, zoals Word, Excel of PowerPoint. Om de Autodesk DWF Viewer te kunnen gebruiken is een pc nodig met Intel® Pentium®, ten minste een 200MHz processor, 32 MB RAM en Microsoft Windows XP Home of Professional, Windows 2000, Windows 98 of Windows NT 4.0.

Autodesk

Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten, kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Sjoerd Lazeroms

Tel.: 0180 691000

e-mail: sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique@potterspr.nl