Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


5 juli 2004


Dronken bestuurders op de vuist


Een 31-jarige fietser en een 19-jarige bromfietser, beiden uit Apeldoorn, gingen in de nacht van zaterdag op zondag op de Hoofdstraat met elkaar op de vuist. Het duo kwam elkaar zondagmorgen vroeg rond 04.15 uur tegen bij de spoorwegovergang naar de Arnhemseweg. Beiden waren behoorlijk onder invloed. Ze hadden elkaar al meermalen geslagen. De politie wist de vechtenden te scheiden. Onduidelijk is de reden van de vechtpartij. Beide tweewielers liepen lichte schade op.


Gestolen auto op de rijbaan


Een getuige zag in de nacht van zaterdag op zondag een auto midden op de rijbaan van de Lupineweg stond. De getuige zag zondagmorgen rond 05.45 uur de auto en had een vermoeden wie de eigenaar zou kunnen zijn. Hij belde aan en de bewoner ging mee naar beneden en daar bleek dat het inderdaad zijn auto was. Onderzoek wees uit dat de auto bij de flat geparkeerd stond en dat mogelijk dieven de auto achteruit op de rijbaan hadden geduwd. Bovendien was het slot van een portier vernield. De politie stelt een onderzoek in.


Autokraker gepakt


Een 39-jarige bewoner van de Schrijnwerkershorst heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige autokraker uit Apeldoorn op heterdaad betrapt en overgedragen aan de politie. De bewoner hoorde maandagmorgen vroeg rond 02.25 uur het alarm van zijn auto afgaan en zag de 21-jarige Apeldoorner in zijn auto zitten. De politie hield de verdachte aan en sloot hem op in een cel voor verder onderzoek.


Politie houdt verdachte man aan


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Bierbrouwershorst een 22-jarige Apeldoorner aangehouden die in het bezit was van inbrekersgereedschap. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 02.50 uur. Hij had aan het stuur van zijn fiets een tas met inbrekersgereedschap. Bovendien had hij een zaklamp bij zich. De politie bracht de verdachte over naar het politiebureau en sloot hem voor verder onderzoek op in een cel.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Brandt Keegstra

055 - 548 60 54


---- --