Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


05 juli 2004


Emst - verkeersongeval.

Op zondag (04-07), rond 17.00 uur, vond er een verkeersongeval plaats op Vaassenseweg. Een 31-jarige automobilist uit Epe raakte na een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur kwijt. De auto raakte een lantaarnpaal aan de rechterkant van de rijbaan en kwam vervolgens in een weiland tot stilstand. De auto moest worden weggesleept. Ivm nekklachten werd de bestuurder per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Apeldoorn en mocht na behandeling weer naar huis.


Hattem - spoor van vernielingen.

In de nacht van zaterdag op zondag (3/4-07), tussen 02.30- 03.00 uur, werd er op de route Zuiderzeestraatweg - Galenshoeve een aantal vernielingen aangericht. Oa werden alle ruiten van een abri vernield; de spiegel van een personenauto er afgetrapt ; de kappen van een paar lantaarnpalen vernield; een gedeelte van een slagboom afgebroken bij een spoorwegovergang. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Ermelo - man moet boete betalen.

In de nacht van zaterdag op zondag (3/4-07), werd een verkeerscontrole gehouden.
Rond 00.15 uur werd op de Palmbosweg een 29-jarige automobilist uit Alkmaar aangetroffen welke nog een boete van E 432,- moest betalen. Omdat de bestuurder geen geld bij zich had, werd de auto overgebracht naar het politiebureau. Na het voldoen van de schuld mag de bestuurder de auto weer meenemen.


Putten - automobilist door vermoeidheid overmand.
Op zondag (04-07), rond 17.45 uur, werd op de Garderenseweg een 42-jarige Poolse automobilist overmand door vermoeiheid en belandde met zijn auto tegen een boom aan de linkerzijde van de rijbaan. Omdat de man klaagde over pijn in de borst, werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar hij een nacht ter observatie moest blijven. De auto moest worden weggesleept. Bij controle bleek dat de man nog een boete van E 558,- moest betalen.


Harderwijk - verkeersongeval op snelweg.

Op zondag (04-07), rond 17.00 uur, raakt een 56-jarige motorbestuurder uit Boornbergum, door onbekende oorzaak in een slip met zijn motor op de A-28. De motor belandde dwars op de rijbaan en de bestuurder rolde een aantal malen over de kop. Een achteropkomende auto, bestuurd door een 57-jarige man uit Wezuperbrug, moest daardoor vaart minderen en werd vervolgens aangereden door een 32-jarige automobiliste uit Bodegraven.
De motorrijder alsmede de inzittenden van beide auto's werden overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk. De motorrijder moest ivm zijn verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen. De overige personen konden na onderzoek weer huiswaarts keren.
De motor en één auto moesten worden weggesleept.


Nadere informatie:

Brandt Keegstra

055 - 548 60 54



---- --