Politie Friesland

Politieberichten 05/07 (07.00 - 13.00 uur)

Fryslân 05-07-2004 - Voor nadere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecjht bij bureau Communicatie tel: 0900 8844

Drachten: hennepkwekerijen ontmanteld
De politie heeft donderdag twee hennepkwekerijen aan de
Schwartzenberglaan ontmanteld. Eén kwekerij bevond zich in een schuur achter een woning en een andere bevond zich in een garage. 279 planten werden in beslaggenomen evenals de benodigde apparatuur. Tegen de beide bewoners van de woningen een 34-jarige man en een 70-jarige man uit Drachten is proces verbaal opgemaakt. In de woning van de 70-jarige man bleek te zijn geknoeid met de elektriciteitsmeter. NUON heeft daarom de toevoer van stroom afgesloten. De man werd aangehouden en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Diezelfde dag trof de politie in een garage aan het Moleneind een ingerichte kwekerij aan die niet in werking was. Deze kwekerij werd ontmanteld en de apparatuur is in beslaggenomen. Ook dit pand werd afgesloten van elektriciteit. De 26-jarige bewoner was niet aanwezig, en moet zich melden bij de politie. In een woning aan de
Leeuwerikstraat lag een hennepoogst te drogen en was een 51-jarige man uit Drachten hennep aan het knippen. Tegen deze man is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: Diefstal fiets, zakkenrollerij, geweld
Maandag omstreeks 08.30 uur stalde een 58-jarige inwoner van Leeuwarden zijn fiets tegen een geven van een pand aan het Raadhuisplein. Op een gegeven moment ziet hij iemand bij zijn fiets rommelen, de fiets pakt en ermee wegrijdt Collegas van de 58-jarige maken een zoekslag in de omgeving en treffen de verdachte aan. Ze houden hem vast in afwachting van de politie. De verdachte weet vervolgens te ontkomen en bedreigt de 58-jarige met een ketting. Signalement van de verdachte is: donkergekleurd, kort donker haar, droeg spijkerbroek en spijkerjasje. De spoorwegpolitie is ook nog achter de man aan gegaan, maar raakten hem in de wijk Huizum kwijt. Om 09.50 uur wordt de verdacht aangehouden door de politie op het fietspad langs de Oostergoweg. Hij voldeed aan het signalement. Door de spoorwegpolitie werd een plastic tas veilig gesteld, afkomstig uit de fietstas die weggenomen werd door de verdachte. Verdachte, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, deelde mede, dat de plastic zak van hem was. Confrontatie met de aangever was 100 %. Om 10.05 uur is de verdachte aangehouden voor zakkenrollerij, bedreiging, diefstal cq heling fiets Bij de verdachte is ook een simkaart aangetroffen. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Veenwouden: zakkenrollerij
Zondag tussen 15.00 uur en 17.00 uur had een 65-jarige inwoonster haar fiets tegen een hek gezet bij de belvedère aan het Buitenveld. Zij was in gezelschap van haar zoon./ Toren zij weer bij de fietsen kwam, ontdekte ze dat haar tas met inhoud gestolen was. In de tas zaten identiteitspapieren en bankbescheiden.

Heeg: inbraken in twee praktijkruimten
Tussen zaterdag 14.00 uur en maandag 07.50 uur werd ingebroken in een praktijk aan de Wite Muonts. Men kwam binnen door het openbreken van de achterdeur. Uit de praktijkruimte werd een computer en beeldscherm weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 34-jarige bewoner van Sneek.

In de nacht van zondag op maandag werd eveneens ingebroken in een praktijk aan de Tollewei. Er werden drie deuren opengebroken, maar hier wordt niets vermist. Aangifte hiervan werd gedaan door de 40-jarige bewoner uit Sneek.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 11.20 uur werd in een supermarkt aan de Bilgaardpasager een 35-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een pakje shag weggenomen. Afgehandeld via Kort-Om.