Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen aan den Rijn, 5 juli 2004

De DiaCard: nieuw medisch paspoort voor optimale informatie en communicatie

De DiaCard, een nieuw medisch paspoort, is vanaf deze maand kosteloos beschikbaar voor mensen met diabetes en hun behandelaars. Novo Nordisk voegt hiermee een informatief én communicatief product toe aan het bestaande educatie- en voorlichtingsmateriaal.

In de DiaCard - een medisch paspoort met zestien overzichtelijke pagina's - is ruimte voor het noteren van alle relevante gegevens van de patiënt en de hulpverleners. Daarnaast wordt in de DiaCard veel nadruk gelegd op het belang van jaarlijkse controles en activiteiten die de patiënt zelf kan ondernemen om zo gezond mogelijk te blijven, zoals niet roken, voldoende bewegen en gezond eten. In de wereld van de diabeteszorg is iedereen het erover eens dat de patiënt een centrale rol speelt - en moét spelen - in zijn eigen behandeling. De nieuwe DiaCard is daarbij een hulpmiddel bij uitstek.

Gunstig effect

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat gebruik van een handzaam boekje voor onderzoeksresultaten een gunstig effect heeft op de diabeteszorg. Bij een studie onder 1.136 diabetespatiënten bleek de bloedglucose te verbeteren in ziekenhuizen waar zo'n boekje was ingevoerd.

In de DiaCard is ruimte voor veel patiëntgebonden gegevens. De namen en bereikbaarheidsgegevens van de leden van het diabetesteam, de apotheek, de verzekeraar, de leverancier van diabeteshulpmiddelen staan op een logische plaats, zodat de patiënt ze snel kan vinden. Gegevens over de jaarlijkse controles, diabetesmedicatie en gebruikte hulpmiddelen zijn door patiënt en hulpverlener makkelijk te raadplegen.

De DiaCard geeft adviezen om een ernstige hyperglykemische ontregeling te voorkomen en de kans op een ziekenhuisopname zo klein mogelijk te maken. In de DiaCard zijn eveneens tips voor vakantie en reizen opgenomen, inclusief een medische douaneverklaring. Voor uitgebreide informatie en meer praktische tips wordt de gebruiker van de DiaCard uitgenodigd een bezoek te brengen aan www.diacard.nl.

DiaCard bestellen?

Mensen met diabetes die gebruik willen maken van de DiaCard, kunnen contact opnemen met hun arts of diabetesverpleegkundige. Lezers van het tijdschrift DiabeteSpecialist treffen deze week een voorbeeld van de DiaCard aan als bijlage. Zorgverleners die exemplaren van de nieuwe DiaCard voor hun diabetespatiënten kosteloos willen bestellen, kunnen e-mailen naar informatie@novonordisk.com, of bellen met Novo Nordisk, telefoon (0172) 44 94 94. Vermeld daarbij altijd het gewenste aantal.

_____________________________________________
Verzonden door
Herbschleb & Slebos, Actief in Communicatie
postbus 28.011 3828 ZG Hoogland
Kraailand 22 3828 HS Hoogland
telefoon (033) 4805709
fax (033) 4809145
e-mail gh@xs4all.nl