Ingezonden persbericht


ACU programma juli 2004

DATUM TITEL

01-07-2004 De Lynch & CocktailBar from Hell
03-07-2004 Gruis/Atmospheres
04-07-2004 Filmhuis Pasthéi presenteert: Etre et avoir 07-07-2004 Tronn(Bra) & Hæckefløsse
08-07-2004 De Lynch & Cocktailbar from Hell
09-07-2004 The Pine(US), La Belle Epoque(Fr), Consider Phlebas 10-07-2004 Rockdisco met DJ Das Bob
11-07-2004 Filmhuis Pasthéi presenteert: Surprise, Surprise! 15-07-2004 De Lynch & Cocktailbar from Hell
16-07-2004 Try Drowning, Mindfold en Craven Screaming 17-07-2004 Opaque(UK), Kosten Koper(UK) & Zyrtax
18-07-2004 Filmhuis Pasthéi presenteert: Documentary night 21-07-2004 MDC(US) & Dynamite Club(US)
22-07-2004 De Lynch & Cocktailbar from Hell
23-07-2004 Vitamine ACU-Disco met DJ Ezzie-X
24-07-2004 Move it!
25-07-2004 Filmhuis Pasthéi presenteert: In this world 29-07-2004 De Lynch & Cocktailbar from Hell
30-07-2004 Vaadat Kishut(Isr), Komissar X(Dld)
31-07-2004 Kitty Alternative Mixed Nights in da Bass-ment!

Elke dinsdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke woensdag 15:00 Voko Winkel
18:00 Voko Veganistisch eetcafé
Elke donderdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke zaterdag: 14:00 Schism infoshop + Kraakspreekuur Elke zondag: 18:00 Vegetarische dagschotel

---------------------------------

Donderdag 1
De Lynch & CocktailBar from Hell

Vanavond zal DJ Tito een bloemlezing geven uit het rijke muzikale verleden en heden van de ex-Joegoslavische gebieden en landen. Van Turbofolk tot Balkan-stylee, naar Yugorock en -underground. Niet te missen!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 3
Gruis

Deze nieuwe editie van GRUIS voert je op een muzikale reis langs atmosferische gotische uithoeken. DJ's Maarten, Hans en gast Don Valentino (Disco Avalonia, Nijmegen) draaien ondermeer folk, wave, middeleeuws, ambient, ritueel en neoklassiek. Muziek uit heden en verleden. Van Dead Can Dance tot Coil, van Qntal tot Cranes. Vaak dansbaar, soms experimenteel, maar altijd sfeervol. Zie ook Gruis website

Aanvang: 23:00 * Entreé: 2,50

---------------------------------

Zaterdag 3
Gruis/Atmospheres

Deze nieuwe editie van Gruis voert je op een muzikale reis langs atmosferische gotische uithoeken. DJ?s Maarten, Hans en gast Don Valentino (Disco Avalonia, Nijmegen) draaien ondermeer folk, wave, middeleeuws, ambient, ritueel en neoklassiek. Muziek uit heden en verleden. Van Dead Can Dance tot Coil, van Qntal tot Cranes. Vaak dansbaar, soms experimenteel, maar altijd sfeervol.

Aanvang: 23:00 * Entreé: 2,50

---------------------------------

Zondag 4
Filmhuis Pasthéi presenteert: Etre et avoir

Etre et avoir van de Franse documentairemaker Nicolas Philibert geeft een boeiend beeld van een klein Frans plattelandsschooltje tegen de achtergrond van het met de seizoenen veranderende landschap. De schoolt telt slechts dertien leerlingen en de onderwijzer is van alle markten thuis. Hij geeft les aan de kinderen, maar is daarnaast ook directeur en gymleraar. Philibert volgt in Être et avoir het dagelijkse schoolleven van de leerlingen en hun leraar op de voet. Philibert werd voor Être et avoir beloond met de European Film Award voor beste documentaire. Director: Nicolas Philibert * 2002 * documentary * 104 min * Language: French with Dutch subtitles.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,70

---------------------------------

Woensdag 7
Tronn(Bra) & Hæckefløsse

Tronn komt uit Brazilië en is 1998 in Rio De Janiero ontstaan. In 2001 brachten zij hun eerste release ui genaamd Cyberpunk's Not Dead, met daarop een mix van industrial, metal, punk, waarbij het experiment niet geschuwd werd. Op het nieuwe album Alienofilia worden deze eerdere invloeden weer gebruikt, maar met een andere aanpak, aggressiever, weirder en zelfs melodieuzer. Feitelijk kun je dus va alles verwachten van Tronn. Van snelle en ?over de toppe? electronische beats, zware gitaren, screamo vocalen, tribal percussion, synthesizers, tempowisselingen, jazz-invloeden, etc. Nog geen idee? Van Arab on Radar via Atari Teenage Riot, Dillinger Escape Plan, Frontline Assembly, Godflesh tot Thrill Kill Kult? De avond wordt geopend door Hæckefløsse uit Eindhoven, die eigenlijk geen uitleg meer behoeven, maar vooruit: al twee keer eerder beukten deze losgeslagen industrial-noise mammoeten de kalk van de ACU muren. Maar Hæckefløsse zou Hæckefløsse niet zijn als ze niet weer eens wat nieuws in petto hebben. Na het vertrek van alweer de tweede drummer hebben ze ditmaal eieren voor hun geld gekozen en een drumcomputer aan hun arsenaal toegevoegd! Dus nu geheid nóg strakker en krankzinniger!

Aanvang: 21:30 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Donderdag 8
De Lynch & Cocktailbar from Hell

Vanavond zal DJ Pruttelpower u van dienst zijn met het minder maar ook wel meer bekende werk uit de ?80?s en ?90?s. De cocktailbar gebruikt dit als toerental voor het shaken en mixen.

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 9
The Pine(US), La Belle Epoque(Fr), Consider Phlebas

The Pine komt uit de Verenigde Staten en als je naar hun muziek luistert, moet je wel haast de conclusie trekken dat dat niets is om vrolijk van te worden. Hun mix van emocore en new-wave gaat je niet in de koude kleren zitten. De muziek is melancholisch en depressief, maar heeft wel een enorme drive waardoor het geheel verre van statisch klinkt. Eigenlijk wordt er gewoon keihard gerockt, maar dan wel onder het motto ?huil of ik schiet?. Bands die zouden kunnen dienen als referentiekader zijn misschien Placebo en Fugazi. La Belle Epoque komt zoals de bandnaam al doet vermoeden uit Frankrijk. De band speelt emocore met een typisch Frans tintje en verkent constant de grenzen van melodie, rust, chaos en heftige uitbarstingen. Consider Phlebas noemt zich een progressieve emoband en bovendien weten de bandleden een goed boek wel te waarderen, naar het schijnt. Muzikaal zijn zowel indierock als hardcore en zelfs metal-invloeden terug te horen, maar melodie en mooie nummers blijven het einddoel.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 6,-

---------------------------------

Zaterdag 10
Rockdisco met DJ Das Bob

Een Rockdisco met DJ Das Bob is een ode aan de Rock in al zijn verschijningsvormen. Zowel de goorste Garage-Trash als de meest complexe Math Metal zullen het gevecht met uw trommelvliezen aangaan. Vellen, snaren en stembanden zullen geteisterd worden tot de grenzen van het menselijk voorstellingsvermogen. And Beyond! Dit alles onder het motto : Als mensen doof worden van deze muziek, dan is Das Bob de laatste DJ die ze gehoord hebben!

Aanvang: 23:00 * Entreé: 2,-

---------------------------------

Zondag 11
Filmhuis Pasthéi presenteert: Surprise, Surprise!

Een verrassingsdagje van Pasthéi. Wil je erbij zijn, hou je ogen en oren goed open!!!

Aanvang: 21:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Donderdag 15
De Lynch & Cocktailbar from Hell

De DJ is nog niet bekend, maar dat deze avond zal bestaan uit vinyl en longdrinks is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 16
Try Drowning, Mindfold en Craven Screaming

Soms krijg je als programmeergroep nog wel eens een leuke package van bands aangeboden, waarvan je denkt ?Ja, laten we dat maar eens doen?. Dit is er dus zo een. Try Drowning, Mindfold en Craven Screaming zijn allemaal relatief jonge, Nederlandse bands die de handen ineen hebben geslagen om samen wat extra optredens te fixen. Try Drowning is op muzikaal vlak geïnspireerd door Far, Deftones, Down By Law en Radiohead. In de muziek is te horen dat de bandleden een brede muzikale voorkeur hebben, van hardcore en metal tot punk en rock. De muziek is strak, beukend, intens en energiek. Hoopgevende melodieën gaan hand in hand met cynische teksten. Try Drowning speelt de muziek die ze het liefst zelf zouden horen. Noem het rock, metal of emo. Het schijnt dat dat ze niks uitmaakt. Mindfold begon als muzikale uitlaatklep voor een paar vrienden die een band wilden starten met een eigen gezicht en eigen stijl. Vrij vertaald symboliseert de bandnaam de democratie binnen de band. Vier, doo r muziek verbonden, personen streven hetzelfde doel na: energieke, melodieuze emorock met een eigen smaak. De band brengt nummers met emotie, inhoud en een verhaal en verpakt dit alles in een laagje metaal. Last but not least dan Craven Screaming. De band houdt het midden tussen stevige indie rock en emocore, met ook weer een vleugje metal, waarbij scherpe vocalen afgewisseld worden met een melodieuze stem. Soms chaotisch, soms rustig, maar altijd in beweging, alsof hun muziek een organisch geheel is.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Zaterdag 17
Opaque(UK), Kosten Koper(UK) & Zyrtax

Opaque is een noiserock-gitaarduo afkomstig uit Glasgow, Schotland. De extreme geluidsmuren die het duo creëert, hebben raakvlakken met bijvoorbeeld Sonic Youth, Merzbow, Einsturzende Neubauten en Earth. Hun experimenteerdrift geeft je enerzijds een voortdurend oncomfortabel gevoel, anderzijds blijft het toch opmerkelijk luisterbaar. Voor meer onformatuie kijk op: http://opaque.8m.com. Kosten Koper is een met Opaque bevriende filmmaker en van zijn hand wordt de korte film ?The Way Out, A Portrait of Xentos? gepresenteerd, inclusief inleidend praatje van de filmmaker himself. De documentaire is als het ware een collage van beeldmateriaal, waarin een profiel wordt geschetst van een een obscure cult-held in zijn dagen als frontman van het art-rock trio the Homosexuals tot aan zijn huidige werk met zijn muzikale project Die Trip Computer Die. Razend, intens , gestoord en grappig zijn de steekwoorden woorden die terugkomen in verschillende recensies van de film. Zyrtax is een nieu w project dat uit hetzelfde brein is ontsproten als the Dead Husbands. waar Dead Husbands in de toekomst in bandverband gaat optreden, is Zyrtax een eenmans-act. Verwacht een aaneenschakeling van geluidssamples die zullen samenvloeien tot een lange en hypnotiserende track. enerzijds noisy, maar ook ritmisch en wellicht valt er met een beetje geluk nog een vleugje melodie te bespeuren. Naast de muziek aspect wordt ook aandacht geschonken aan het visuele aspect, door middeel van het gebruik van beeldprojectie.

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Zondag 18
Filmhuis Pasthéi presenteert: Documentary night

We weten nog niet welke docu we gaan draaien, maar goed wordt ie zeker! Hou de posters en flyers in de gaten!

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,70

---------------------------------

Woensdag 21
MDC(US) & Dynamite Club(US)

MDC is opgertricht in 1980 in Austin, Texas. De band kan als een legendarische punk band worden beschouwd, wat wil je als je al 24 jaar revolutionaire punk muziek maakt! Niet alleen hebben zij een belangrijke basis gelegd en zijn ze voor vele punks een bron van inspiratie geweest, nog steeds spelen zij in een dodelijk tempo al je favoriete hardcore-punk klassiekers! Dead cops, dead cops, dead cops!!! Dynamite Club komt ook uit den Verenigde Staten en maken een mengeling van punk, mathrock en theatrale avantgarde-rock gemengd met een flinke pot noise. Denk bijvoorbeeld aan Mr. Bungle en Naked City. Het klinkt eigenlijk als een cacaphonie van blenders, stofzuigers en föhns waarna je je favorite Bruce Lee film keihard aanzet, nou klinkt veelbelovend toch?

Aanvang: 21:30 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Donderdag 22
De Lynch & Cocktailbar from Hell

Met dj Red, die op onnavolgbare wijze zijn fanlegioen tesamen met hier en daar een criticaster tot een dampende kaasfondue zal samensmelten. De cocktailbar fungeert hierbij als glijmiddel.

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 23
Vitamine ACU-Disco met DJ Ezzie-X

At the Drive-In, Ramones, Britney, Franz Ferdinand, Turbonegro, Madonna, Nena, The Shirts, Suicidal Tendencies, Dead Kennedy?s, Beyonce, Justin, Fugazi, Face Tomorrow, The Roots, Junior Senior en dat zo goed mogelijk achter elkaar draaien. Oftewel, een mix van verschillende soorten muziek.

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Zaterdag 24
Move it!

Vanavond is het swingen geblazen! DJ Pruttelpower draait voor je de sterren van de hemel met een heerlijke mix van alternatieve jaren ?80 en jaren ?90-hits, electropop, new wave, alto rock en andere spannende dingetjes. Uitstapjes naar Madonna en Shakira worden ook niet geschuwd. Natuurlijk bent u ook welkom om uw (dans)verzoekjes mee te nemen. Get powered by Pruttel!

Aanvang: 23:00 * Entreé: 2,-

---------------------------------

Zondag 25
Filmhuis Pasthéi presenteert: In this world

Jamal en Enayatullah zijn jonge Afghanen die wonen in de Pakistaanse stad Peshawar. Jamal verdient een karig loon in een baksteenfabriek en woont in een vluchtelingenkamp. Zijn neef werkt op de markt. Zijn familie beslist om Enayatullah naar Engeland te sturen, om daar een beter bestaan op te bouwen. Jamal overtuigt hen dat ook hij naar Engeland moet. De twee leggen, net als jaarlijks één miljoen lotgenoten, hun leven in handen van mensensmokkelaars. De reis gaat over land. Vanaf Istanbul begint het gevaarlijkste deel van de reis, opeengepakt in een afgesloten container op een zeeschip met Italië als einddoel. Deze film won op het filmfestival in Berlijn, 2003 een gouden beer. Director: Michael Winterbottom * 2002 * drama-documentary * 88 min. * Language: Pashtu, Farsi, English, with English subtitles

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,70

---------------------------------

Donderdag 29
De Lynch & Cocktailbar from Hell

Poehee, alweer een Lynch, met als anchorman de DJ, wiens naam nog in ?t verschiet ligt. Samen met de cocktailbar zullen zij huishouden in de zaal als of ze net gezakt zijn voor hun inburgeringcursus, maar wel geslaagd voor hun kosmonautenbrevet.

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

---------------------------------

Vrijdag 30
Vaadat Kishut(Isr), Komissar X(Dld)

Vaadat Kishut komt uit Israël en is naar eigen zeggen een politieke (75%) meiden-punkbende. Denk bijvoorbeeld aan Harum Scarum en Submission Hold en je kunt al een aardig beeld van hun muziek krijgen. Tekstueel draait het bij hen vooral om het bekende conflict dat hun land beheerst. En dat is natuurlijk een goede voedingsbodem voor wat punk-aggressie! Komissar X komt uit Duitsland en is een project van de leden van The Tangled Lines, die al eerder een lach op onze gezichten wisten te toveren in het ACU. Komissar X doet qua stage act een klein beetje denken aan de Waonzin uit ons Utrechtse en klinkt muzikaal als ontzettend vrolijke youth crew, dus maak je klaar voor circle pits, sing alongs en fingerpointing! Positive core is go!

Aanvang: 21:30 * Entreé: 5,-

---------------------------------

Zaterdag 31
Kitty Alternative Mixed Nights in da Bass-ment!

Dé alternatieve Utrechtse queerdixo Kitty heeft haar draai volledig gevonden in da Bass-ment van het ACU. Kitty gaat lekker, en dat kun je zelf gaan zien en horen op de laatste zaterdag van juli. Het dansbare lawaai (alternative dance, punk, rap, grunge, new wave, metal, gothic, pop, trip hop, electro, ?80?ies, noise, damesgitaren, ambient, hip hop, noise, dark wave, dub, hardcore, cross-over, ska, ?90?ies, industrial, electroclash, britpop en techno) is ditmaal afkomstig van DJ?s Jon en Sue X: Meer info: www.acu.nl/kitty.

Aanvang: 23:00 * Entreé: 3,50

---------------------------------

ACU politiek cultureel centrum
Voorstraat 71
3512 AK Utrecht
tel: 030-2314590
email: home@acu.nl
website: http://www.acu.nl