CAMPINA
http://www.campina.nl



Campina Neemt Quality Brands International in Griekenland over


- Overname maakt verdere groei met consumentenproducten in de Griekse markt mogelijk

Campina, één van Europas toonaangevende zuivelondernemingen, neemt in Griekenland de distributeur Quality Brands International SA (QBI) over. Campina kan door de overname een eigen bedrijfsorganisatie in de Griekse zuivelmarkt realiseren. De omzet van Campina in Griekenland zal dan ongeveer EUR 40 miljoen bedragen. De onderneming zal onder de naam Campina Hellas haar positie in de zuivelmarkt van Griekenland verder uitbreiden. Financiële details van de overname worden niet bekend gemaakt.

Campina heeft een langdurige relatie met distributeur Quality Brands International (QBI); alle verkopen van Campina in Griekenland liepen in de afgelopen jaren via QBI. Griekenland is voor Campina een belangrijke afzetmarkt voor kaas. Een toenemend deel van deze kaasafzet vindt plaats onder het merk Milner. De afzet van Milner-producten in Griekenland is de laatste jaren sterk gegroeid en verwacht wordt dat dit succes in de komende jaren kan worden voortgezet. Met andere consumentenproducten, zoals melk en desserts is Campina in Griekenland nog nauwelijks actief. Door de overname verzekert Campina zich van een professionele lokale organisatie die zich zal gaan richten op het versterken van de groei van Campina met consumentenproducten in de Griekse markt. Campina Hellas zal onderdeel uitmaken van de groep Campina International (omzet van deze groep in 2003:EUR 493 miljoen).

Ik ben tevreden dat we er in zijn geslaagd QBI over te nemen. Griekenland is een groeimarkt met perspectief voor onze merken in de segmenten waarin we willen groeien, aldus drs. J.J.G.M. (Tiny) Sanders, Voorzitter Hoofddirectie Campina. Dankzij onze distributeur Quality Brands International hebben we reeds vele jaren ervaring in Griekenland kunnen opdoen en die ervaring zullen we optimaal benutten. Ook het feit dat de directeur-eigenaar van Quality Brands, de heer M. Maroulides, het Campina-team komt versterken en als managing director in de komende jaren leiding zal geven aan Campina Hellas sterkt mij in de overtuiging dat we de groeikansen zullen pakken.