Persberichten maandag

's-Hertogenbosch 05-07-2004 - .

VALSHEID IN GESCHRIFTEN

Vlijmen In de nacht van zondag op maandag is een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften en diefstal van overschrijvingskaarten. De man had deze overschrijvingskaarten meegenomen uit een woning van een 71-jarige man uit Vlijmen. Het slachtoffer had aan de verdachte tijdelijk onderdak gegeven. Enige tijd later ontdekte het slachtoffer dat er geld van zijn rekening was afgeschreven door middel van overschrijfkaarten. De verdachte is ingesloten.

MAN HOUDT AUTODIEF AAN 12.00

s-Hertogenbosch zondagmiddag zijn twee 14-jarige verdachten uit s-Hertogenbosch aangehouden aan de Lokeren in s-Hertogenbosch voor autodiefstal. Een 42-jarige voorbijganger uit s-Hertogenbosch zag dat de jongens bezig waren met een auto-inbraak. De man kon één van de verdachten aanhouden en droeg de jongen over aan de politie. De andere verdachte fietste weg, maar kwam later teruggefietst. De politie heeft hem aangehouden. Beide jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

GEEN RIJBEWIJS

Boxtel Bij een verkeerscontrole op de Brederodeweg en de Schijndelseweg in Boxtel kreeg een 48-jarige vrouw uit Eersel een boete omdat zij door het rode verkeerslicht reed. Toen ze geen rijbewijs kon tonen, bleek dat de vrouw niet in het bezit is van een rijbewijs. Ze kreeg hiervoor ook een proces-verbaal.

AANHOUDINGEN ONGEREGELDHEDEN OSS

Maandagochtend zijn in hun woningen in Oss twee 18-jarige jongens aangehouden in verband met de ongeregeldheden die uitbraken in het centrum van Oss op 30 juni jl.
De twee mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. Binnenkort worden meer aanhoudingen verwacht.

VERKEERSCONTROLES 12.00

Nistelrode Zondagavond heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de A50 ter hoogte van Nistelrode. In totaal kregen 6 bestuurders een boete omdat zij de snelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten overtreding was 127 km/u. Alle overtreders moesten tevens een alcoholblaastest doen. Geen van hen had teveel gedronken.

Nuland, Oss In de nacht van zondag op maandag heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Rijksweg N59 ter hoogte van Nuland, de Rijksweg N50 ter hoogte van Oss en De Oostwal in Oss. In totaal kregen 22 bestuurders een boete voor diverse overtredingen.

10 bestuurders kregen een boete voor het rijden op een plaats waar het verboden toegang is. Zes bestuurders kregen een bekeuring voor het overtreden van de maximumsnelheid.
Eén bestuurder stopte niet voor een rood verkeerslicht en kreeg daarvoor een boete.
Een bromfietser kreeg een boete voor het rijden zonder bromfiets certificaat.
Een automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder autogordel en
drie bestuurders bleken te rijden onder invloed van alcohol.

Een 54-jarige man uit Oss werd op de Gasstraat Oost in Oss aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal. Ook een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch werd op de N59 ter hoogte van Nuland aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg ook een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal. Een 50-jarige man uit Wijchen moest zijn rijbewijs inleveren, nadat uit een blaastest bleek dat hij veel te veel had gedronken. Tevens kreeg hij een rijverbod van 9 uur.

VALS GELD

Oss Maandagmiddag is een 16-jarig meisje uit Heesch aangehouden op verdenking van het betalen met een vals bankbiljet van 5 Euro in een winkel aan de Spoorlaan in Oss. Een winkelmedewerker vond het biljet er vreemd uitzien en heeft de politie gewaarschuwd. Het meisje is na verhoor heengezonden. Ze verklaarde dat ze niet wist dat het biljet vals was. Het biljet is in beslag genomen.

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Oss Maandagochtend is een 17-jarige fietser gewond geraakt bij een ongeval met een automobilist op de kruising van de Wethouder van Eschstraat en de Chrysantstraat in Oss. De jongen reed met zijn fiets op de Chrysantstraat en wilde de Wethouder van Eschstraat op de kruising oversteken. Uit de richting van de Euterpelaan kwam een 22-jarige automobilist uit Oss aangereden. De fietser gaf geen voorrang aan de automobilist en daardoor ontstond een ongeval. Ter plaatse is de fietser behandeld aan zijn been door de ambulancedienst.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oploo Zondagmiddag moest een 22-jarige automobilist zijn rijbewijs inleveren omdat hij te hard reed op de Steenakker in Oploo. Hij reed met zijn auto 135 km/u op een weg waar de maximaal toegestane snelheid 80 km/u is.

BRAND

Cuijk In de nacht van zondag op maandag werd er bij een woning aan de Everdrift in Cuijk melding gedaan van een brand. Bewoners in de omgeving hoorde harde knallen. Een auto met een gasinstallatie bleek op de een oprit bij een woning vlam hevig te branden. Daardoor vatte ook de voorgevel van een woning vlam. De brandweer heeft de brand geblust. Door de brand is flinke schade aan de woning ontstaan. Mogelijk is de brand ontstaan door een defect in de gasinstallatie van de auto.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR VERKRACHTING

Boxmeer Maandagochtend is een 33-jarige man uit Boxmeer aangehouden voor verkrachting. De man wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag op zondag 8 mei jl. in zijn woning een 33-jarige man uit Venraay te hebben verkracht. De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris.