Politie Gelderland-Midden

Elst - Westervoorter gewond bij ongeval op A-325
Publicatiedatum: 05-07-2004

Een 31-jarige automobilist uit Westervoort is zondagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de A-325 tussen Arnhem en Elst. De Westervoorter zou even na elf uur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur zijn verloren, waarna hij op de middengeleider botste. In verband met opgelopen verwonding kon de Westervoorter niet zelfstandig uit zijn wagen komen. Hij is later door de brandweer en GGD-personeel uit het wrak gehaald en vervolgens overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik.De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - Nijmegenaren aangehouden na vernieling
Publicatiedatum: 05-07-2004

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de woonwijk Oostervelden in Bemmel twee Nijmegenaren aangehouden op verdenking van vernieling en openlijke geweldpleging. Beide Nijmegenaren belden rond kwart voor twee 's nachts aan bij een woning, kennelijk met het doel een taxi te laten bellen. Toen er bij de eerste woning niet gereageerd werd probeerden ze het bij de buren. Toen de bewoner daar niet op het verzoek van de Nijmegenaren in wilden gaan zouden ze vervolgens de ruit van de woning hebben ingegooid. De bewoner sprak vervolgens de Nijmegenaren hierover aan, waarna er een schermutseling ontstond. Intussen had de bewoner kans gezien de politie te waarschuwen die de Nijmegenaren aanhield. Door de Bemmelse bewoner is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lobith - aanhoudingen na burenruzie
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag bij een burenruzie in Lobtih twee aanhoudingen verricht. Eerder op de avond moest de politie al optreden wegens geluidsoverlast, die door bewoners in de buurt zou worden veroorzaakt. Omstreeks half één moesten de agenten er wederom aan te pas komen nadat er een steen tegen de ruit van een van de bewoners van de straat zou zijn gegooid. Toen de agenten in de straat verschenen verklaarde een 30-jarige vrouw spontaan met de steen gegooid te hebben, waarop ze werd aangehouden. De steen had overigens geen ernstige schade aangericht. Toen de agenten vervolgens omstanders gebood naar hun huizen terug te gaan om de rust op straat te herstellen werd een 26-jarige Lobithenaar aangehouden. De man weigerde aan het bevel van de agenten te voldoen. Beide aangehouden verdachten zijn later na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal. rode auto die om 14.15 uur heeft getankt bij het benzinestation als getuige.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - geen excessen bij autotreffen

Publicatiedatum: 05-07-2004

De politie heeft afgelopen zondag bij verscherpt toezicht op de Nieuwgraaf geen Duiven geen excessen waargenomen. Wel werd er een groep autobezitters aangesproken die kennelijk spontaan was neergestreken. Nadat hen de `spelregels' waren uitgelegd vertrok de groep weer. Door de politie zijn uiteindelijk twee bekeuringen uitgeschreven voor geringe verkeersovertredingen.