DE KRIM TEXEL

Persbericht 5 juli 2004

Nederland let op uw kinderen: 'gevaarlijk' Fisher virus slaat over naar Nederland!

Nederland zal van begin juli tot medio oktober in de ban zijn van het 'gevaarlijke' Fisher virus. Vanuit Engeland is het internationaal bekende en voor ouders en kinderen niet geheel ongevaarlijke maïsdoolhof-virus ons land binnengedrongen. Ouders let dus op uw kinderen! Verdwalen in een door Adrian Fisher ontworpen maïsdoolhof is zo gebeurd...

Deze zomer openen drie door Adrian Fisher (AFML), 's werelds beroemdste bedenker en ontwerper van o.a. ruim 50 maïsdoolhoven over de gehele wereld (zie www.fishermazes.com) , haar poorten. Voor de 1e keer in Elburg (Gld), voor de 2e keer op Texel (NH) en voor de 3e keer in Tegelen (Br.) kunnen ouders met hun kinderen komen dwalen in de aangelegde maïsvelden voorzien van unieke designs, en 6 minuten spelletjes komen spelen op speciaal aangelegde Courtyards.

Zo zal in Elburg de design van een koe, op Texel de design van een vuurtoren en zeehond en in Tegelen de design van een ruimteschip in het veld gemaakt worden. Vanuit de lucht kan men eind begin juli zien hoe gedetailleerd de designs zijn. Maar niet alleen dit maakt een door AFML ontworpen maïsdoolhof uniek, ook het speciaal voor kinderen ontwikkelde educatieprogramma en de op de Courtyard aanwezige 6 minuten spelletjes onderscheiden een AFML-doolhof van andere.

Dat de succesformule aanslaat is duidelijk. Inmiddels hebben zich al enkele kandidaten gemeld om zich voor 2005 ook een uniek AFML doolhof aan te schaffen. Contactpersoon voor de Benelux en Duitsland is Labyrint Texel. Adrian Fisher heeft dit bedrijf uitgekozen om als contactpersoon te fungeren.

Werkplanning maïsdoolhof Labyrint Texel:

1 mei : inzaaien veld
18 mei : uitzetten coördinaten 1 26 mei : uitzetten coördinaten 2
2 juni : uitzetten rasters + plaatsen bruggen
3 juni : uitzetten rasters
4 juni : maken paden

5 juni : maken paden
Laatste week juni : inrichten Courtyard en laatste werkzaamheden doolhof

1 juli : 11.00 uur aanvang persdag (1)
2 juli : 10.00 uur opening doolhof voor publiek (1) medio oktober : sluiting doolhof en oogsten maïs

(1) afhankelijk van het groeien van het mais.

Om u alvast een indruk te geven van onze werkzaamheden en concept voegen wij onderstaande link toe. U kunt op deze link klikken en een kort filmpje zien over The Making of Labyrint Texel 2003. Op uw verzoek kunnen wij enkele foto's en ontwerpen toesturen. Link filmpje: http://www.labyrint-texel.nl/flash/labyrint2.wmv

Graag nodigen wij u uit voor onze persdag op donderdag 08 juli as.vanaf 16.00 uur op vakantiecentrum De Krim. Hier zult u tevens van ons een gedetailleerde luchtfoto krijgen van ons design die u kunt gebruiken voor publicatie in uw media. Mocht u verhinderd zijn maar toch niets willen missen laat dit dan even weten. Wij houden u dan per e-mail (inclusief fotomateriaal) op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Ronald Biesboer

Labyrint Texel
p/a Shoudieck 33
1791 WD Den Burg Texel
T. (0222) 322859
M. (0627) 114236
E. ronald@labyrint-texel.nl
I. www.labyrint-texel.nl

Locatie doolhof:
Vakantiecentrum De Kim - Roggeslootweg 6 - Afslag 33 - De Cocksdorp - www.krim.nl


05 jul 04 15:29