Provincie Zuid-Holland

Subsidie Kleine Kernen weer beschikbaar

Aanvragen voor 1 oktober 2004

Vanaf 1 juli kunnen projecten die een bijdrage leveren aan de versterking van de vitaliteit en de leefbaarheid in kleine kernen een beroep doen op de subsidieregeling Sociale Infrastructuur in Kleine Kernen. Het gaat hierbij om projectsubsidies voor initiatieven die een effectieve bijdrage leveren aan de verbetering van de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in kleine kernen in Zuid-Holland.

In veel kleine kernen verdwijnen sociaal-maatschappelijke voorzieningen die voor de leefbaarheid van de gemeenschap vaak van vitaal belang zijn. Investeringen in de sociale en fysieke infrastructuur zijn nodig om de kleine kernen vitaal te houden. Met deze subsidieregeling biedt de provincie Zuid-Holland randvoorwaarden om zorg-, sociale-, culturele- en winkelvoorzieningen voor kleine kernen te behouden. Per jaar is ruim anderhalf miljoen euro subsidie beschikbaar.

VoorwaardenEen subsidieaanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is er alleen geld beschikbaar voor projecten in kernen met minder dan 5.000 inwoners. Ingediende projecten moeten een bijdrage leveren aan het behoud en de bereikbaarheid van sociaal infrastructurele en leefbaarheidvoorzieningen. Daarbij is betrokkenheid en steun van de plaatselijke bevolking, maar ook afstemming op bovenlokaal niveau van groot belang. Het gaat hierbij om eenmalige projecten met een kleinschalig karakter. Subsidie wordt verleend op basis van tenminste 50% cofinanciering door de aanvrager of derden. Voor de subsidies worden maximale bedragen per project gehanteerd, afhankelijk van het type project. Voor kleinschalige projecten gericht op een aspect van leefbaarheid maximaal ¤ 25.000, voor projecten gericht op het combineren van voorzieningen maximaal ¤ 100.000.

Aanvragen Voor een informatiebrochure en aanvraagformulier kunt u schriftelijk contact opnemen met het Informatiepunt Leefbaarheidsubsidie Kleine Kernen: provincie Zuid-Holland, kamer A 071, postbus 90602, 2509 LP in Den Haag. U kunt ook bellen met telefoonnummer 070 - 441 77 17. Aanvraagformulieren moeten vóór 1 oktober 2004 ingediend zijn.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22