GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie 5 juli 2004 16:55
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GroenLinks pleit voor openbaarmaking onderzoeksrapport vuurwerkramp Enschede

( 5 juli 2004)

Kamervraag
Schriftelijke vragen van het lid Vos (GroenLinks) aan de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Justitie inzake het Rijksrechercheonderzoek naar het Tolteam


1. Kent u het bericht dat de Rijksrecherche in het onderzoek naar de wijze waarop het politie-onderzoek naar aanleiding van de vuurwerkramp te Enschede tot de conclusie is gekomen dat er geen fouten zijn gemaakt en dat het Tolteam de rechterlijke macht niet opzettelijk heeft misleid?


2. Kunt u aangeven welke tussentijdse resultaten aanleiding hebben gegeven om de Rijksrecherche onderzoek naar mogelijk plichtsverzuim te laten uitvoeren?


3. Waarop is de uitkomst van het Rijksrechercheonderzoek gebaseerd dat er geen fouten zijn gemaakt bij de opsporing, dat er niet met een tunnelvisie is gerechercheerd en dat er niet onzorgvuldig is omgesprongen met bewijsmateriaal?


4. Herinnert u zich de beantwoording van mijn vragen, waarin u op vraag 5 antwoordt dat als er sprake zou zijn van bevoordeling van bepaalde partijen, dit dan uit het Rijksrechercheonderzoek naar voren zou komen? Zo ja, kunt u aangeven wat precies uit dat onderzoek naar voren is gekomen?


5. Bent u bereid op korte termijn de Kamer inzage te geven in het rapport van dit Rijksrechercheonderzoek? Zo nee, waarom niet?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -