DSM


PERSBERICHT

Heerlen, 5 juli 2004

DSM introduceert klokkenluidersregeling

Als één van de eerste AEX-fondsen kondigt DSM de introductie van een klokkenluidersregeling aan. De Raad van Bestuur heeft de regeling onlangs goedgekeurd. De regeling biedt bescherming aan medewerkers die eventuele misstanden binnen het bedrijf melden. DSM gebruikt het komende halve jaar om de regeling wereldwijd te introduceren, zodat deze vanaf 1 januari 2005 volledig van kracht kan zijn.

De klokkenluidersregeling voldoet aan de eisen van de Code Tabaksblat in Nederland en de Sarbanes-Oxley wetgeving in de Verenigde Staten. Medewerkers kunnen met de nieuwe regeling melding maken van elke situatie waarin DSM of één van haar medewerkers inbreuk maakt op:
* een bestaande wet of regel
* één van de DSM waarden (DSM Values)
* één van de DSM Corporate Requirements
Medewerkers kunnen een vermoeden van misstand melden bij hun eigen manager of elke andere manager in hun Business Unit of Business Groep. Als de medewerker de indruk heeft dat de zaak beter elders dan binnen de eigen Business Groep kan worden aangekaart, dan kunnen zij de zaak altijd direct melden bij een 'klokkenluidersmedewerker' die direct aan de voorzitter van de Raad van Bestuur rapporteert. Bij elke melding wordt maximale vertrouwelijkheid nagestreefd.

DSM staat niet toe dat medewerkers die te goeder trouw een vermoeden van misstand melden worden gestraft of oneerlijk worden behandeld als gevolg van die melding. Indien dit toch voorkomt, zal DSM maatregelen nemen om de medewerker te beschermen.

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science-industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven.

DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto s en andere transportmiddelen, verven en coatings, producten voor de bouwsector en elektrotechnische en elektronica-producten (E&E). De onderneming heeft een jaaromzet (pro forma inclusief de meest recente acquisitie, inmiddels DSM Nutritional Products geheten) van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo n 26.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland. De onderneming heeft vestigingen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.