Ingezonden persbericht


Laatste acht McDonald's medewerkers kwalificeren zich voor Olympische Spelen

Amsterdam, 5 juli 2004 - Vandaag heeft Erica Terpstra op Papendal acht McDonald's medewerkers ontvangen voordat zij naar de Olympische Spelen in Athene vertrekken. Zij gaan van 13 tot en met 29 augustus het team van de McDonald's restaurants in het Olympisch Dorp versterken. De acht zijn geselecteerd uit de beste Nederlandse McDonald's medewerkers. Erica Terpstra wenste ze vandaag op Papendal veel succes.

McDonald's, officiële sponsor van de Olympische Spelen, organiseert om de 2 jaar de 'McOlympics' voor haar medewerkers. Teams van verschillende restaurants moeten daarbij laten zien hoe goed ze zijn in onderdelen als McDrive en het Frietstation. Afgelopen oktober vond de finale plaats. Uit de winnende teams zijn door loting acht medewerkers geselecteerd die worden afgevaardigd naar de Olympische Spelen.

Topprestatie
De geselecteerde McDonald's medewerkers zijn Alexander Schouten en Henk van de Weijde (McDonald's restaurant Hillegom), Niels Jonk, Manon Willms, Remko van Iersel en Frank Leijtens (McDonald's Waalwijk), Marloes Dijkkamp (McDonald's Oosterhout-West) en Joke Relou (McDonald's Veghel). Zij gaan tijdens de Olympische Spelen een topprestatie neerzetten in de McDonald's restaurants in het Olympisch Dorp, waar tijdens de Spelen 16.000 topsporters en begeleiders verblijven. Ook krijgen ze de gelegenheid om wedstrijden bij te wonen.

Olympisch partnerschap
McDonald's dankt haar succes voor een groot deel aan de inzet van haar medewerkers. Daarom doet McDonald's regelmatig iets voor hen terug. De afvaardiging naar de Olympische Spelen is daar een voorbeeld van. McDonald's is al sinds 1976 een officiële sponsor van de Olympische Spelen. Onlangs is het Olympisch partnerschap verlengd tot en met de Spelen van 2012.

##