Politie Zaanstreek-waterland


JUL-04
LOC: PURMEREND

Waarschuwing tegen misbruik van rekeningen

De politie waarschuwt met name jeugdigen nooit hun rekeningnummer en pinpas aan anderen af te geven. Dit om te voorkomen dat de rekeningen worden gebruikt om daarop tijdelijk crimineel verkregen geld op te storten.
In januari van dit jaar werd bij de politie aangifte gedaan van oplichting. De aangever had via een internetsite een mobiele telefoon gekocht en het geld daardoor op een rekening gestort. Toen de telefoon thuis werd bezorgd bleek er in het pakketje een pak suiker te zitten. Tijdens het onderzoek door de politie werd duidelijk, dat het geld op de rekening van een jonge vrouw was gestort. Zij had haar rekeningnummer en pinpas uitgeleend aan een kennis, die haar mooie beloften had gedaan over het geld wat zij daarmee zou kunnen verdienen. De rekening was vervolgens voor criminele activiteiten gebruikt. De vrouw zou er nooit geld voor hebben gehad, maar wordt nu wel vervolgd voor medeplichtigheid aan oplichting. Het onderzoek naar de kennis duurt voort.

15:08 04-JUL-04
LOC: PURMEREND, HOOGSTRAAT

Winkeldief door burgers en politie gepakt

Een 43-jarige man uit Amsterdam liep in de armen van de politie, nadat hij door burgers achterna werd gezeten wegens winkeldiefstal. De man had bij een drogisterij enige flesjes eau de toilette in een tas gedaan en ging weg zonder te betalen. Het alarm ging af, waarna de man het op een lopen zette. Hij werd onmiddellijk achtervolgd door de eigenaar, die winkelend publiek opriep hem tegen te houden. Een onbekende man bedacht zich geen moment, rukte de tas uit de hand van de verdachte en ging hem eveneens achterna. Op de Kaasmarkt liep het drietal in de armen van de daar surveillerende politie, die de winkeldief kon inrekenen. De verdachte werd ingesloten.

16:00 30-JUN-04
LOC: EDAM, PROVINCIALEWEG N247 KRUISING OOSTHUIZERWEG

Politie zoekt getuigen van aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser, waarbij de laatste is doorgereden.
De automobilist trok op toen het verkeerslicht voor hem groen werd. Vervolgens werd zijn auto aan de rechterzijde aangereden door een zwarte bromscooter. De bestuurder is vermoedelijk door rood licht gereden. De bromfietser was een aantal fietsers voorbijgereden die voor het rode licht stonden te wachten. De auto raakte aan de rechterzijde beschadigd door de aanrijding. De politie verzoekt getuigen, met name de wachtende fietsers, kontakt op te nemen met het wijkteam Edam-Volendam via 0900-8844

16:06 4-JUL-04
LOC: PURMEREND, LEEGHWATERPARK

Meisje gewond na aanrijding op voetpad

Een 14-jarige fietsster uit Purmerend werd met vermoedelijk rugletsel naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een 16-jarige bromfietser, eveneens uit Purmerend. Beiden reden elkaar op een voetpad in het park tegemoet. De jongen zag het meisje pas in een bocht van het pad en kon toen een aanrijding niet meer voorkomen. Beiden kwamen ten val. De bromfiets schoof door tegen een kinderwagen met twee kinderen. Daarbij werd niemand gewond. De bromfiets bleek te zijn opgevoerd. Bovendien had de bromfietser alcohol gebruikt. Op het bureau blies de jongen 260 ug/l en daarmee boven de limiet van 220 ug/l


17:58 4-JUL-04
LOC: ZAANDAM, WEERPAD

Twee buitenboordmotoren gestolen

Vanaf twee boten in een jachthaven werden twee buitenboordmotoren gestolen. Men kwam het terrein van de haven op door een groot gat in een hek bij het water te knippen. Om bij het hek te komen heeft men mogelijk van een bootje gebruik gemaakt. De diefstal is vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd.

20:48 4-JUL-04
LOC: ASSENDELFT EN WESTZAAN

Snelle boten beboet

De politie heeft snelle motorboten bekeurd tijdens vaarsurveillances in het weekeinde. De controles vonden plaats in de polders van Westzaan en Assendelft. Er werden een tiental bekeuringen uitgedeeld voor het varen zonder het verplichte vaarbewijs, het sneller varen dan de toegestane snelheid en het niet gebruiken van de zogenaamde dodemansknop.

06:46 5-JUL-04
LOC: ZAANDAM, BOTENMAKERSSTRAAT

Kluizen weg na inbraak

Uit het kantoorgedeelte van een stichting werden bij een inbraak twee kluisjes weggenomen.
De kluisjes stonden op elkaar en aan de vloer verankerd en zijn met geweld uit de grond getrokken. In de kluisjes zaten waardepapieren, bankpassen, geld en identiteitspapieren. Men is vermoedelijk binnengekomen door gebruik te maken van een valse sleutel, daar er geen braaksporen werden aangetroffen.


O8:42 5-JUL-04
LOC: PURMEREND, MUURVAREN EN OOIEVAARSBEK
Gaatjesboorder actief
In de afgelopen nacht heeft een gaatjesboorder getracht in twee woningen aan het Muurvaren en drie woningen aan de Ooievaarsbek in te breken. In twee woningen is dit gelukt, maar de buit is gering. Men zag slechts kans mobiele telefoons mee te nemen. Bij één van de woningen kwam men wel binnen maar stuitte toen op een blaffende hond. In een andere woning werd de bewoner wakker maar zag men toch kans een telefoon mee te nemen. Twee woningen hadden degelijk hang- en sluitwerk, zodat men, ondanks het boren van gaatjes, niet binnen kon komen.
Naar aanleiding van één van de inbraakmeldingen heeft de politie vannacht nog de omgeving met een politiehond afgezocht, maar helaas zonder resultaat.

12:59 5-JUL-04
LOC: ZAANDAM, RIJDER
Twee busjes gestolen
Bij een bedrijfspand werden afgelopen nacht twee huurbusjes gestolen. Door bij het bedrijf in te breken heeft men de autosleutels bemachtigd. Vervolgens werden twee witte Mercedesbusjes weggenomen. Eén van de busjes werd nog dezelfde nacht in Noord Holland terug gevonden. Het andere busje is van het type Sprinter met daarop het kenteken 18-BB-TV. Opvallend is de blauwe belettering: STER VERHUUR.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-050704

19:00-21:00 03-JUL-04
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG

Twee keer zo hard als toegestaan

Op de Vincent van Goghweg in Zaandam en de Hoofdtocht in Zaandam werd afgelopen weekend een verkeerscontrole gehouden. Gelet werd in het bijzonder op snelheid en het dragen van de gordel. In totaal vijftig hardrijders en negentien inzittenden die geen gordel droegen, werden bekeurd. De snelste bestuurder reed met 105 km per uur over de Hoofdtocht, ruim twee keer zo hard als toegestaan. Tijdens de controles kregen twee bestuurders een boete omdat zij met een verlopen APK-keuring reden. Eén bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij (niet handsfree) telefoneerde tijdens het rijden. Op de Vincent van Goghweg in Zaandam werden ook blaastesten afgenomen. Een 34-jarige automobilist bleek met drank op in zijn auto te zijn gestapt. De Zaandammer had bijna twee keer de limiet overschreden en kreeg een proces-verbaal. Zo'n vijftig bestuurders werden gecontroleerd op het rijden onder invloed. Later op de avond werd op de Raadhuisstraat in Koog aan de Zaan ook op alcohol gecontroleerd. Niemand had (teveel) gedronken.

04-JUL-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246)

Vijftig km per uur te hard

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft werd zondagochtend en -avond een snelheidscontrole gehouden. De hoogste snelheid bedroeg 130 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. In de ochtend reed bijna één op de tien bestuurders te hard. In de avond was het aandeel hardrijders iets lager.

01:30 04-JUL-04
OOSTZAAN, LISWEG

Onder invloed

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Lisweg in Oostzaan een 39-jarige man uit Zaandam aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij had een alcoholgehalte dat ruim tweeëneenhalf keer zo hoog was als toegestaan. De man kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. De man kan rekenen op een boete van minimaal E 390.


---- --