PinkRoccade NV

Securicor en Geldnet sluiten outsourcingcontract met PinkRoccade

Persbericht, maandag 5 juli 2004

Securicor Nederland en Geldnet hebben onlangs een contract getekend met PinkRoccade voor outsourcing van de ICT-activiteiten; zeven medewerkers van Securicor en Geldnet zijn hierbij in dienst getreden bij PinkRoccade. De overeenkomst is voor drie jaar afgesloten, met de optie om de contractduur met maximaal twee jaar te verlengen.

PinkRoccade neemt het beheer van de technische infrastructuur, de hosting van de business-applicaties en de ondersteuning van werkplekken over. De bouw van een nieuwe centrale infrastructuur in het datacenter van PinkRoccade, biedt Securicor niet alleen de mogelijkheid haar diensten uit te breiden, maar ook te intensiveren en te innoveren. De nieuwe omgeving bestaat uit een op Citrix gebaseerde thin client-omgeving met als belangrijkste businessapplicatie Axapta. PinkRoccade is een van de eerste hosting aanbieders van Axapta. Per 1 september vindt de overgang naar de nieuwe omgeving plaats. Gezien de unieke functionaliteit van de operationele systemen van Geldnet blijft het functionele beheer van deze systemen in eigen beheer. Aanleiding voor het outsourcingcontract was enerzijds de wens van Securicor en Geldnet om hun ICT te moderniseren en te consolideren. Anderzijds bereiden Securicor en Geldnet zich voor op de wereldwijde fusie tussen Group 4 Falck A/S en Securicor plc, die extra eisen stelt aan de flexibiliteit en schaalbaarheid van de gekozen oplossing. Securicor en Geldnet hadden drie mogelijkheden: bijscholen van medewerkers, inhuren van ICT-specialisten voor de benodigde kennis of uitbesteden. Voor Securicor en Geldnet waren de robuustheid van oplossingen, (veilige) toegangsmogelijkheden voor klanten en innovatiekracht doorslaggevend bij de keuze voor PinkRoccade ten opzichte van de andere aanbieders.

Ook de medewerkers van Securicor en Geldnet hebben zich uitgesproken in de keuze voor PinkRoccade, mede door haar ruime ervaring op het gebied van insourcen. PinkRoccade bevestigt hiermee opnieuw haar leidende positie op het gebied van outsourcing. Zo nam PinkRoccade recent de ICT-dienstverlening over van onder andere NBTC, ProRail, Securicor UK, UWV en PCM Uitgevers.

Contact
PinkRoccade NV
info@pinkroccade.com
Tel. +31 79 347 13 47
Fax +31 79 347 13 43