Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 juli 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanhouding voor mishandeling en vernieling

Man springt op auto's en geeft een omstander een vuistslag als deze de politie belt

Enschede

Vrijdag 2 juli omstreeks 17.40 uur werd gemeld dat een man op geparkeerd staande auto's zou springen en dat hij een omstander had geslagen op een parkeerplaats aan de Wenninkgaarde in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen een man op de grond liggen, naar later bleek de verdachte, een 37-jarige man uit Enschede. De man bleek zichtbaar onder invloed. Volgens getuigen had even daarvoor geprobeerd over een hek te klimmen maar viel naar beneden en kwam op een geparkeerd staande auto terecht. Even later probeerde hij het via een schutting en viel toen op een andere auto. De verdachte had ook op de motorkap van een van de auto's gesprongen. Een van de omstanders, een 24-jarige man uit Hengelo, pakte zijn mobiele telefoon en belde de politie. Toen de 37-jarige man dit zag, gaf hij de 24-jarige man een vuistslag op diens mond met als gevolg een gezwollen lip. Kort daarop kwam de politie en hield de verdachte aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. In hoeverre de auto's beschadigd zijn, is nog niet bekend. De 24-jarige man deed aangifte van mishandeling. (bps: 04-082209)

Fietser rijdt door na aanrijding

Fietser rijdt door na aanrijding met voetganger, die hierbij gewond raakt; politie zoekt getuigen

Goor

Woensdag 30 juni liep een 19-jarige vrouw uit Goor tussen 17.15 en 17.30 uur op het voetpad van het Zompepad in Goor. Zij werd van achteren aangereden door een fietser. De vrouw heeft niemand gezien en kan dus ook niet zeggen of het om een man of vrouw ging. De dag na het ongeval had de 19-jarige vrouw veel pijn en ging voor onderzoek naar haar huisarts, die haar direct doorverwees naar het ziekenhuis. De vrouw heeft door de aanrijding vermoedelijk een gekneusde lever en gebroken bekken opgelopen.

De politie komt graag in contact met de fietser en met eventuele andere getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hof van Twente via het nummer 0900-8844. (bps: 04-082103)

Automobilist aangehouden

Getuige aanrijding houdt een automobilist aan, nadat hij er vandoor was gegaan

Enschede

Een 20-jarige man uit Enschede reed vrijdag 2 juli omstreeks 18.00 uur over de Lipperkerkstraat in Enschede. Op de kruising met de Snelliusstraat naderde van rechts een auto. De 20-jarige bestuurder moest deze auto voorrang verlenen en trapte op de rem. De auto gleed door en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. Een getuige gaf aan de politie te zullen bellen omdat er schade was ontstaan. De 20-jarige bestuurder rende vervolgens weg. De getuige ging achter hem aan. Op de Marconistraat was de 20-jarige zodanig uitgeput dat hij op de grond viel en de getuige hem aanhield. De politie nam de verdachte over en hield hem aan. De 20-jarige bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook bleek hij onder invloed van alcohol, ademanalyse gaf een resultaat van 0,98 promille. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-082215)

Aanhouding voor diefstal

Politie houdt drie verdachten aan wegens diefstal van een scooter uit een kelder van een appartementencomplex

Almelo

Vrijdagavond 1 juli omstreeks 21.45 uur zag een bewoner een paar jongens in de kelder van een appartementencomplex aan de Zwanenbelt in Almelo. De jongens hoorden daar niet, waardoor de bewoner de zaak niet vertrouwde. Kort daarop bleek dat een scooter van een 17-jarige bewoner uit de kelder was gestolen. De 17-jarige jongen ging met een paar mensen op zoek naar de verdachten, die nog in de omgeving bleken te zijn. Ook de bromfiets werd in de omgeving aangetroffen. De politie werd gewaarschuwd en hield de drie verdachten, jongens uit Almelo van resp. 16, 18 en 20 jaar, aan. Zij zullen nader gehoord worden. De 17-jarige jongen deed inmiddels aangifte van diefstal van zijn scooter. (bps: 04-082293)

Beroving

Twee verdachten aangehouden na beroving met geweld

Almelo

Een 60-jarige man uit Almelo kwam vrijdagavond 2 juli op het politiebureau en deed aangifte. Hij vertelde eerder die avond, omstreeks 19.00 uur, nabij de Hagenstraat in Almelo door twee mannen geslagen en geschopt te zijn, waarna geld uit zijn zak werd gehaald en de mannen er vandoor gingen. Aan de hand van verklaringen van het slachtoffer en van getuigen kwam de politie op het spoor van de twee verdachten, mannen uit Almelo van resp. 33 en 42 jaar. Zij werden nog diezelfde avond omstreeks 22.15 uur in Almelo aangehouden en zijn inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-082242)

Aanhouding voor mishandeling

Man deelt vuistslag uit en wordt door de politie aangehouden

Hengelo

Vrijdagavond 2 juli liep een 18-jarige man uit Borne op de Willemstraat in Hengelo toen hij zonder enige aanleiding van een voorbijganger een harde duw tegen zijn schouder kreeg. Hij sprak de man hierop aan, waarop de man hem een vuistslag in het gezicht gaf. De man bleek zichtbaar onder invloed van alcohol. De 18-jarige man zag een politieauto rijden en vertelde de agenten wat er gebeurd was. Samen gingen zij op zoek naar de verdachte, die kort daarop al zittend en schreeuwend op de rijbaan van de Willemstraat werd aangetroffen. De agenten hielden de verdachte, een 40-jarige man uit Almelo, omstreeks 22.50 uur aan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De 18-jarige man deed inmiddels aangifte. (bps: 04-082309)

Aanhouding wegens belediging

17-jarige jongen wordt aangehouden voor belediging

Hengelo

Vrijdagavond 2 juli werd gemeld dat op een perron van het station in Hengelo een conducteur stond met een persoon die geen geldig plaatsbewijs had. Politieagenten kwamen op het perron, waar bleek dat de jongen die door de conducteur was vastgehouden, steeds wilde weglopen en erg vervelend was. Hij beledigde de conducteur en toen de agenten hem hierop aanspraken, begon hij ook de agenten uit te schelden en te beledigen. Hierop hielden de agenten de verdachte, een 17-jarige jongen uit Vroomshoop, omstreeks 23.00 uur aan. De jongen weigerde alle medewerking en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-082311)

Dronken automobilist aangehouden

Dronken automobilist rijdt al slingerend en met lage snelheid over de A1; politieagenten houden hem aan

De Lutte

Vrijdagavond 2 juli werd gemeld dat een personenauto met een snelheid van ongeveer 40 km per uur al slingerend op de A1 zou rijden. Politieagenten reden bij De Lutte de A1 op en zagen de auto rijden. De bestuurder had de hele rijbaan nodig en reed op dat moment ongeveer 60 km per uur. Het duurde even voordat de man in de gaten had dat hij moest stoppen. De bestuurder, een 44-jarige man uit het Duitse Rheine, werd omstreeks 23.25 uur aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,82 promille. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-082321)

Belediging

Man beledigt politieagent en wordt aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten liepen zaterdag 3 juli omstreeks 04.40 uur op de Bolwerkstraat in Enschede. Een 34-jarige man uit Enschede ging voor de agenten staan en begon een van hen uit te schelden. Hierop hielden de agenten de man aan wegens belediging. De man was eerder die nacht ook al vervelend geweest toen de agenten bezig waren een aantal vechtende mensen uit elkaar te halen. De 34-jarige man had zich daarmee bemoeid en had geprobeerd de agenten te beletten de groep uit elkaar te halen. De verdachte werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-082392)

Aanhoudingen na leksteken autobanden

Twee verdachten aangehouden na leksteken autobanden

Almelo

Zaterdag 3 juli werd omstreeks 03.10 uur gemeld dat twee knapen een aantal autobanden hadden lekgestoken in de omgeving van de Oranjestraat in Almelo. Signalementen van de daders werden hierbij opgegeven. Politeagenten troffen op de Molenstraat twee knapen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Uit onderzoek bleek inmiddels dat van tenminste vier auto's in de omgeving de banden waren lekgestoken. De twee verdachten, jongens uit Almelo van resp. 16 en 17 jaar, werden vervolgens aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (bps: 04-082366)

Automobilist aangehouden

Automobilist gaat er met grote snelheid vandoor als politieagenten hem willen controleren en wordt na een achtervolging aangehouden

Oldenzaal

Politieagenten gaven een automobilist op de Deken Scholtenstraat in Oldenzaal een stopteken omdat een van de achterlichten van zijn auto kapot was. De bestuurder stopte niet maar reed er snel vandoor. Nadat hij een rondje door de omgeving geraced had, verloor hij op de Dr. Nolenstraat de macht over het stuur en kwam omgekeerd op de rijbaan tot stilstand. Hierna vluchtte hij de auto uit en rende weg. Hij werd even later op de Dr. Kuijperstraat aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat de man, een 37-jarige uit Oldenzaal, onder invloed van alcohol verkeerde, werd bij hem een bloedproef afgenomen. De man werd voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-082377)

Man beledigt politieagenten

22-jarige verdachte aangehouden voor belediging politieagenten

Enschede

Zaterdag 3 juli werd omstreeks 03.40 melding gedaan van problemen tussen een aantal jongeren aan de Drienerbrakenweg in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar een feestje had plaatsgevonden en problemen waren ontstaan. De agenten vroegen de jongeren te vertrekken. Een van hen, een 22-jarige man uit Hengelo, weigerde echter weg te gaan en vond het nodig om de agenten uit te schelden. Hij werd hierop aangehouden wegens belediging. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-082381)

Aanhouding na eenzijdig ongeval

Automobilist wordt aangehouden nadat hij tegen een boom botste en onder invloed van alcohol bleek te zijn

Hengelo

Zaterdag 3 juli werd omstreeks 00.20 uur gemeld dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de Wolter ten Catestraat in Hengelo en dat de inzittenden van de auto zich uit de voeten wilden maken. De politie trof op genoemde locatie de twee inzittenden aan; een 33-jarige man uit Doetinchem en een 22-jarige man uit Hengelo. De auto was vanuit de Oude Molenweg de W. ten Catestraat opgereden. De bestuurder had de macht over het stuur verloren, waarna de auto rechts over het trottoir schoot en tegen een boom reed. De boom was platgereden en de voorzijde van de auto was zwaar beschadigd. Beide inzittenden waren zichtbaar onder invloed en werden aangehouden, omdat in eerste instantie niet duidelijk was wie de bestuurder was geweest. Nader onderzoek wees uit dat de 22-jarige man achter het stuur had gezeten. Bij hem werd een ademanalyse uitgevoerd met als resultaat 1,34 promille. Omdat de 22-jarige man een wond in zijn gezicht opgelopen had, werd hij voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Het rijbewijs van de 22-jarige wordt ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-082333)

Verdachte aangehouden

Man dringt woning van bekenden binnen, verwond de aanwezigen en pleegt vernielingen

Almelo

Zaterdag 3 juli werd omstreeks 00.05 uur gemeld dat een man met een mes achter iemand aanzat aan de Goedharthof in Almelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar volgens betrokkenen het volgende gebeurd bleek te zijn. Een 37-jarige man uit Almelo was die avond bij zijn 35-jarige ex-vriendin aan de deur geweest, waar op dat moment ook haar huidige vriend (een 35-jarige man uit Almelo) was. De 37-jarige man was de woning binnengedrongen en had een mes bij zich. Hij had diverse keren geprobeerd de 35-jarige man hiermee te steken. Zijn ex-vriendin had hij met een bierflesje naar het hoofd gegooid. In de woning waren diverse vernielingen gepleegd. De 35-jarige man had een snede op zijn neus opgelopen en de 35-jarige vrouw een wond in haar gezicht. Zij hoefden zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen. Op het moment dat de politie arriveerde, stond de 37-jarige verdachte nog voor de woning aan het Goedharthof. Hij werd door de agenten aangehouden. Zowel de 35-jarige vrouw en de 35-jarige man deden inmiddels aangifte van poging doodslag, mishandeling en bedreiging. De 35-jarige vrouw deed eveneens aangifte van vernieling en huisvredebreuk. De 37-jarige verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-082332)

Aanhoudingen na vechtpartij

Politie houdt drie verdachten aan na vechtpartij

Almelo

Zaterdag 3 juli omstreeks 04.10 uur reden surveillerende politieagenten over de Oranjestraat in Almelo, waar een vechtpartij gaande was tussen een aantal jongeren. De jongeren schreeuwden allemaal door elkaar maar konden niet duidelijk maken wat er precies gebeurd was. De partijen werden gescheiden, waarna de agenten de jongeren meerdere keren vorderden weg te gaan. Een deel van de groep vertrok vervolgens. Omdat een ander deel van de groep aangaf met de taxi te willen vertrekken, werd een taxi gebeld. Een van de aanwezigen, een 24-jarige man uit Almelo, weigerde te vertrekken waarop hij door de agenten werd aangehouden. Hij bleek zichtbaar onder invloed en verzette zich tegen de aanhouding. Hij lag op een gegeven moment op de grond en schopte de agenten. Ondertussen keerde de woede van de achtergebleven jongeren zich op de agenten. Terwijl een paar agenten de 24-jarige man onder controle brachten, trok een andere politieagent een 23-jarige vrouw uit Almelo bij de arm met de bedoeling haar bij de aangehouden verdachte weg te houden. De 23-jarige vrouw, die ook zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde, pakte de agente vervolgens bij de armen vast, drukte haar met kracht tegen een taxi aan en gaf haar op een gegeven moment een kopstoot in het gezicht en sloeg haar met een tas. De 23-jarige werd vervolgens aangehouden. De agente heeft een dikke lip en een pijnlijke rug opgelopen en heeft inmiddels aangifte gedaan. Toen de hele groep vertrokken was, vond een 16-jarige jongen uit Almelo het nog nodig hard te schreeuwen en langdurig op de claxon van de taxi te drukken. Hij werd aangehouden wegens geluidsoverlast. Hij werd om 06.30 uur aan zijn moeder overgedragen en kreeg een boete van E 75,-. Tegen de twee andere verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-082387)


---- --