Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 juli 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Verdachten aangehouden

Twee mannen aangehouden nadat een van hen een vrouw geslagen had en de ander tegen de politieauto trapte

Oldenzaal

Surveillerende politieagenten liepen zaterdag 4 juli omstreeks 03.00 uur op de Markt in Oldenzaal. Voorheen had zich in een horecagelegenheid een kleine vechtpartij voorgedaan, die kennelijk reeds was opgelost. Een van de betrokkenen, een 20-jarige vrouw uit Oldenzaal, kwam met de agenten hierover in gesprek. Op dat moment kwam een groep mannen op hen aflopen, waarvan er een in het bijzijn van de agenten de 20-jarige vrouw met zijn vuist in haar gezicht sloeg. De agenten hielden de verdachte, een 23-jarige man uit Oldenzaal, vervolgens aan. Hij verzette zich hevig bij de aanhouding, beledigde en bedreigde een agent en werd vervolgens geboeid naar het politiebureau overgebracht. Een 22-jarige man uit Oldenzaal, die met de 23-jarige man gekomen was en even daarvoor betrokken was geweest bij de onenigheid in de horecagelegenheid, werd eveneens aangehouden. Hij trapte namelijk met kracht tegen het portier van de politieauto waardoor het portier een politieagent raakte. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De 20-jarige vrouw deed inmiddels aangifte van mishandeling. (bps: 04-082759)

Aanhouding na diefstal

Getuigen zien dat een man een ladder van een bedrijfsauto steelt, waarna de politie de verdachte aanhoudt

Hengelo

Zondag 4 juli werd omstreeks 03.10 uur gemeld dat buurtbewoners aan de Pruisische Veldweg in Hengelo een man vasthielden die een ladder zou hebben gestolen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar enkele buurtbewoners en de eigenaar van de ladder, een 31-jarige man uit Hengelo. De verdachte, een 20-jarige man uit Hengelo, probeerde weg te lopen toen hij de politieagenten zag. Hij werd echter aangehouden. Een van de buurtbewoners had even daarvoor een man met een ladder zien lopen. Deze ladder bleek van een bedrijfsauto aan de Pruisische Veldweg te zijn gestolen. Samen met de eigenaar gingen zij achter de dader aan, die zij even later aantroffen zonder ladder. Zij hielden de man vast en belden de politie. De ladder is inmiddels aangetroffen in een portiek aan de Kamperfoeliestraat. De verdachte heeft de diefstal bekend. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-082771)

Overlast in buurt

Politie houdt twee verdachten na melding van overlast in de buurt

Almelo

Zondag 4 juli kwam omstreeks 03.10 uur een melding binnen van overlast in de Rappersweg in Almelo. Een van de buurtbewoners, een 44-jarige man, liep schreeuwend op straat en uitte bedreigingen richting andere buurtbewoners. Op het moment dat de politie arriveerde, zat de 44-jarige man in zijn woning. De agenten hielden hem aan voor de geluidsoverlast die hij veroorzaakt had. Bij hem in de woning zat een bezoeker, een 31-jarige man uit Almelo. De 31-jarige man bemoeide zich met de aanhouding en zei dat de 44-jarige man niet met de agenten mee zou gaan. Hij trok zich niets aan van de waarschuwingen van de agenten, werd steeds agressiever en probeerde een van de agenten te slaan. Ook hij werd vervolgens aangehouden. De 44-jarige verdachte is na verhoor met een boete van E 75 heengezonden. De 31-jarige verdachte is voor nader onderzoek opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-082762)

Aanhouding voor belediging

Man beledigt agenten en wordt aangehouden

Enschede

Zondag 4 juli werden surveillerende politieagenten omstreeks 03.40 uur aan de Bolwerkstraat in Enschede aangesproken door een 21-jarige man uit Enschede. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en werd op een gegeven moment erg vervelend naar de agenten toe. De agenten vroegen de man weg te gaan, hetgeen hij echter weigerde. Toen hij de agenten vervolgens begon uit te schelden en te beledigen, werd hij aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-082767)

Aanhouding wegens mishandeling en belediging

Man slaat politieagent in zijn gezicht en beledigt de agenten, waarop zij hem aanhouden

Oldenzaal

Surveillerende politieagenten werden zondag 4 juli omstreeks 04.00 uur door een beveiligingsmedewerker verzocht bij een horecagelegenheid aan de Markt in Oldenzaal te komen, waar kort daarvoor een vervelende klant was uitgezet. Het bleek te gaan om een 19-jarige man uit Oldenzaal. Op het moment dat een van de agenten voor de man stond, sloeg deze hem in het gezicht. De man begon vervolgens de agenten uit te schelden en te beledigen. De agenten hielden de 19-jarige aan voor mishandeling en belediging. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-082782)

Winkeldief aangehouden

Vrouw steelt met een geprepareerde tas een aantal geheugenkaarten en wordt aangehouden

Enschede

Zaterdagmorgen 3 juli betrapte een medewerker van een winkel in de Klanderij in Enschede een vrouw op het stelen van een aantal geheugenkaarten ter waarde van ruim 700,-. De vrouw had de goederen in een geprepareerde tas, een zogenaamde gaptas, gestopt. De medewerker hield de vrouw aan en belde politie. Politieagenten hielden de verdachte, een 31-jarige vrouw uit het Poolse Zary, vervolgens omstreeks 11.00 uur aan. Het vermoeden bestaat dat de vrouw niet alleen gewerkt heeft, van haar handlanger(s) ontbreekt echter elk spoor. De vrouw heeft inmiddels de diefstal bekend. Zij is in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-082468)

Dronken automobiliste aangehouden

Automobiliste blijkt zodanig gedronken te hebben dat zij haar rijbewijs moet inleveren

Hengelo

Politieagenten controleerden zaterdagmiddag 3 juli omstreeks 15.15 uur een 34-jarige automobiliste uit Enschede, nadat zij al slingerend over de weg reed. Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, werd zij aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,81 promille. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-082584)

Geweld bij aanhouding

Groep verzet zich tegen politieagenten, als deze een doorrijder wil aanhouden

Hengelo/Deurningen

Zondag 4 juli werd omstreeks 00.40 uur gemeld dat op de Oldenzaalsedijk in Deurningen door een bestelbus een lichtmast was aangereden en dat de bestuurder was doorgereden. Het kenteken van het voertuig werd hierbij doorgegeven. Bij navraag bleek de auto op naam te staan van een 46-jarige man uit Hengelo. De agenten gingen naar zijn woning aan de Bornsedijk in Hengelo en troffen voor de woning de beschadigde bestelbus en een groep van ongeveer 15 personen aan. Een aantal van hen was zichtbaar onder invloed. In eerste instantie werd gezegd dat niemand in de bestelbus had gereden, even later gaf de vriendin van de 46-jarige man, een 39-jarige vrouw uit Hengelo, aan met de auto gereden te hebben. De politieagenten hielden de 39-jarige verdachte hierop aan. Hierna begonnen meerdere mensen zich ermee te bemoeien en liep de zaak uit de hand. Meerdere politieagenten werden geslagen en raakten lichtgewond. Een van de agenten is voor onderzoek nog even naar het ziekenhuis geweest in verband met letsel aan zijn hoofd. Hij was door een van de omstanders met een voorwerp op zijn hoofd geslagen. Behalve de 39-jarige bestuurster van het voertuig, die werd aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding, werden nog 5 verdachten aangehouden: twee mannen uit Hengelo van resp. 31 en 46 jaar, een 26-jarige vrouw uit Hengelo, een 36-jarige man uit Borne en een 28-jarige vrouw uit Enschede. Bij aanhouding van een van de verdachten werd door een politieagenten pepperspray gebruikt. De 39-jarige vrouw is na verhoor heengezonden. De andere verdachten zijn voor verhoor opgesloten. Een aantal van hen werd aangehouden voor onder meer mishandeling van een ambtenaar in functie en openlijke geweldpleging. Nader onderzoek volgt. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-082763)

Woningbrand

Brandweer blust brand in woning, politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand

Enschede

Zaterdag 3 juli werd omstreeks 17.10 uur melding gedaan van een brand in een woning aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Een getuige had gezien dat er rook uit een slaapkamer kwam en wilde allereerst de bewoners waarschuwen, die echter niet in de woning waren. Hierna belde zij de brandweer, die de brand vervolgens bluste. Hoeveel schade er is ontstaan en wat de oorzaak is van de brand, is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. (bps: 04-082636)

Verdachte aangehouden

Politie houdt man aan op verdenking van fraude met pinautomaat

Rijssen

Surveillerende politieagenten werden zaterdag 3 juli omstreeks 18.45 uur op de Molenstalweg in Rijssen aangesproken door een mevrouw in een groene auto. De vrouw vertelde hen dat twee personen zich verdacht ophielden bij de pinautomaat van de bank aan de Boomkamp. Zij had de indruk dat zij met de pinautomaat aan het knoeien waren. De agenten reden direct door naar de pinautomaat, waar op dat moment twee mannen wegliepen. Zij liepen hard weg op het moment dat zij de politie zagen. Een van hen, een 31-jarige man uit Soest, kon worden aangehouden. Van de ander ontbreekt nog elk spoor. De 31-jarige verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt.

De politie komt graag in contact met de mevrouw in de groene auto, die de agenten aansprak. Zij en eventueel ook andere getuigen worden verzocht met de afdeling Rijssen contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (bps: 04-082653)

Fietsendief opgepakt

Politie houdt 18-jarige jongen aan na diefstal fiets

Enschede

Zondag 4 juli werd omstreeks 05.15 uur gemeld dat er vermoedelijk fietsen werden gestolen op het Stationsplein in Enschede. Politieagenten zagen twee knapen lopen, waarvan er een op de fiets was. Hij vertelde dat hij zijn eigen fiets uit het rek had gepakt en de andere jongen gaf aan dat hij lopend was. De agenten troffen verder niets verdachts aan en gingen weg. Omstreeks 06.00 uur reden diezelfde agenten op de Wooldrikshoekweg in Enschede. Zij zagen twee jongens fietsen, elk op een fiets. Nadat zij de jongens herkenden als zijnde de jongens die zij ook op het Stationsplein hadden getroffen, spraken zij hen aan en vroegen hoe het mogelijk was dat zij nu allebei een fiets bij zich hadden. Een van de jongens, een 18-jarige uit Enschede, vertelde dat hij de fiets onderweg meegenomen had en dat deze niet van hem was. Hierop hielden de agenten hem aan. De jongen vertelde dat hij de fiets had weggenomen in de buurt van de Rietmolenstraat/Heutinkstraat. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Van wie de gestolen fiets is, is nog niet bekend. (bps: 04-082804)

Aanhoudingen na inbraak

Twee verdachten aangehouden na inbraak in bedrijf

Enschede

Zondag 4 juli werd omstreeks 06.10 uur gemeld dat er ingebroken werd bij een bedrijf aan de Beltstraat in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en kregen onderweg een tweede melding dat de verdachten er vandoor waren gegaan. Na een onderzoek in de omgeving werden beide verdachten even later aangehouden. Een 38-jarige man uit Nijmegen werd in de Beltstraat aangehouden. De tweede verdachte, een 32-jarige man en eveneens afkomstig uit Nijmegen, werd in de Zuiderhagen aangehouden. Bij het bedrijf bleken twee deuren te zijn vernield. Er is niets weggenomen. De auto waarin de verdachten zijn gekomen, werd op de Kuipersdijk aangetroffen en zal nader onderzocht worden. De beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Er Nader onderzoek volgt. (bps: 04-082813)


---- --