Politie Groningen

Persberichten maandag 5 juli 2004

provincie Groningen 05-07-2004 -

Hoogezand: dieven aangehouden
Twee mannen van 33 en 39 jaar, beiden uit Hoogezand zijn zondagavond door de politie aangehouden aan de Stationsweg in hun woonplaats. Beide mannen reden op een fiets en surveillerende politiemensen zagen dat ze een tafel van een tuinset vervoerden. Kort daarvoor was bij de politie een melding binnengekomen over diefstal van tuinmeubelen uit de hal van een flat aan de Tak van Poortvlietstraat in Hoogezand. Daar werden in ieder geval een tuintafel en een bankje gestolen. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau en vervolgens ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie onderzoekt of de verdachten voor meerder diefstallen van tuinmeubelen in aanmerking komen.

Groningen: rijden onder invloed
In het Soephuisstraatje werd zondagnacht een 34-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies op het bureau een promillage van 1.0. Een proces-verbaal is opgemaakt en een rijverbod uitgereikt.

Groningen: helen en stelen van fietsen
Een 38-jarige man uit Groningen werd zondagnacht aangehouden op de Vismarkt nadat hij vergeeft probeerde een fiets aan studenten probeerde te verkopen. De fiets werd in beslaggenomen. Het rijwiel was onder andere voorzien van de tekst: Afblijven, deze fiets is van Hanneke. De politie gaat proberen de rechtmatige eigenaar te achterhalen.In de Poelestraat werd een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling van een fiets die hij kocht van een 32-jarige man uit Winschoten. De Winschoter werd aangehouden voor diefstal van de fiets. Een 36-jarige man uit Groningen werd bij het Engelenpoortje betrapt bij het openbreken van een fietsslot. Na verhoor werd de man met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. Kort na zijn vrijlating zondagnacht ging de man weer de fout in. In de Steentilstraat nam hij een fiets weg. De man werd aangehouden.

Groningen: aanrijding en rijden onder invloed
De politie werd zondagnacht gewaarschuwd door een getuige die daar bijna door een onbekende bestuurder van een terreinwagen omver was gereden bij de Burchtstraat. In de Burchtstraat bleek de automobilist over twee fietsen te zijn heengereden. Op basis van het signalement werd de auto getraceerd in de Haddingestraat. Daar stapte een 25-jarige man uit Appingedam in de wagen. Hij moest blazen en scoorde een promillage van 1.3. Hij krijgt een proces-verbaal en een rijverbod. Er wordt een nader onderzoek ingesteld of de man ook de bestuurder was eerder in de nacht.