Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 5 juli 2004

(


Noordwijk Eenzijdig ongeval

Op vrijdag 2 juli omstreeks 20.50 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Gooweg. Een 50-jarige bestuurder van een snorfiets, uit Sassenheim remde af ter hoogte van de rotonde. Hij sloeg hierdoor voorover. De man werd met hoofd-en nekletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Katwijk Brand in camper

Op zaterdag 3 juli omstreeks 00.30 uur is er een brand uitgebroken in een camper welke geparkeerd stond aan de Suurmondstraat. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


Hillegom Vechtpartijtje

Op zaterdag 3 juli omstreeks 05.00 uur heeft er een vechtpartijtje plaatsgevonden op de Van Den Endelaan. Een 18-jarige en twee 20-jarige mannen uit Katwijk kregen ruzie met een 22-jarige man uit Lisse en een 21-jarige man uit Hillegom. Een man uit Katwijk werd met hoofd-en buikletsel overgebracht naar het Spaarneziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de vechtpartij.


Lisse Eenzijdig ongeval

Op zaterdag 3 juli omstreeks 18.20 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op Rooversbroekdijk. Een 24-jarige bestuurder van een bromfiets uit Lisse had last van harde windstoten waardoor hij niet voortdurend zijn voertuig onder controle had. Hij reed hierdoor met zijn bromfiets in de rechts naast de weg gelegen sloot. De man werd met armletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Noordwijk Mishandeling

Op zondag 4 juli omstreeks 00.45 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 27-jarige man uit Zevenhoven in een horecagelegenheid aan de De Grent. De man kreeg na een woordenwisseling een kopstoot en een vuistslag van een 33-jarige man uit Amstelveen. De verdachte werd even later buiten de horecagelegenheid aangehouden door de politie. Na verhoor werd de verdachte in de loop van de ochtend weer heengezonden. Het slachtoffer liep letsel op aan het hoofd. De verdachte moet zich te zijner tijd verantwoorden voor de Officier van Justitie.

Warmond Rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zaterdag 3 juli het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Warmond. De politie zag hem rond 02.15 uur over de Herenweg rijden en heeft hem ter controle laten stoppen. De ademanalyse wees 670 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Voorschoten Woninginbraken
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juli werd ingebroken in een woning aan de Koningin Emmalaan en in een woning aan de Frederik Hendriklaan. In beide woningen wist men binnen te komen door vermoedelijk het flipperen van de voordeur. Er werden bankpassen, mobiele telefoons en portemonnees weggenomen.


Voorschoten Auto in de brand
Zaterdag 3 juli omstreeks 23.40 uur heeft een kleine brand gewoed in een auto op het parkeerterrein achter de flat van de Witte de Withlaan. Een buurtbewoonster rook een brandlucht en seinde een buurman in. Deze wist de brand met een emmer water te blussen. De politie vermoedt brandstichting en stelt een onderzoek in naar de brand.


Leiden Beroving mobiele telefoon

Op vrijdag 2 juli omstreeks 18.30 uur stond een 19-jarige man uit Leiden naast zijn auto op de Hoge Rijndijk te bellen. Hij werd van achteren benaderd door een manspersoon op de fiets die zijn telefoon uit zijn hand griste. Hierop is de man weggefietst.


Leiden Aanrijding met gewonde

Op zaterdag 3 juli omstreeks 11.55 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een voetganger op de Churchillaan. Een 35-jarige vrouw uit Leiden stak de Churchillaan over op het moment dat het licht voor haar op rood stond. Een 38-jarige bestuurder uit Amsterdam reed op dat moment door het groene licht waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.


Leiden Mishandeling

Op zondag 4 juli omstreeks 01.30 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Hogewoerd. Een 22-jarige man uit Leiden kreeg een woordenwisseling met een 28-jarige man uit Leiden. De 28-jarige verdachte sloeg en schopte hierbij het slachtoffer meerdere malen. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op aan hoofd en lichaam. Het slachtoffer werd overgebracht naar het LUMC. Na verhoor werd de verdachte in de loop van de middag heengezonden en zal hij zich te zijner tijd moeten verantwoorden bij de Officier van Justitie.


Roelofarendsveen Rijden onder invloed

Op zondag 4 juli omstreeks 02.00 uur controleerde de politie een 47-jarige bestuurder uit Krimpen aan de Lek op het Veenderveld. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 535 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Alphen aan den Rijn Man met gestolen auto betrapt
De politie heeft op zondag 4 juli omstreeks 03.15 uur een 41-jarige man uit Delft aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en diefstal van een auto. De automobilist viel op bij surveillerende agenten toen hij stilstond op het Raoul Wallenbergplein en enkele keren toeterde. De man reed de Castellumstraat in waar de agenten hem staande hielden om hem aan te spreken op zijn verkeersgedrag. De man droeg bovendien geen veiligheidsgordel. De agenten hebben vervolgens bij de bestuurder een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag van 580 ug/l. De politie hield de man aan en vorderde zijn rijbewijs in. De man had echter geen rijbewijs bij zich. Toen de agenten de auto mee naar het bureau wilden nemen gaf de man te kennen dat hij geen autosleutels bij zich. De bedrading hing los onder het dashbord. Volgens de man had hij de auto geleend van een kennis. De politie heeft hierop de tenaamgestelde van de auto gebeld waarna bleek dat de auto gestolen was vanuit Den Haag. De man werd tevens aangehouden op verdenking van diefstal van de auto.


Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft maandag 5 juli het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn. De politie controleerde haar rond 03.00 uur op de Vliestroom. De ademanalyse kwam uit op 750 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.
Ook heeft de politie een 23-jarige man uit Alphen a/ Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed. Deze reed met hoge snelheid over de Lijsterlaan. De politie hield hem ter controle staande op de Verlengde Marnixstraat. De ademanalyse wees 450 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.


Leiderdorp Rijbewijs ingevorderd

De politie heeft maandag 5 juli het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige vrouw uit Rotterdam. De politie zag rond 02.30 uur een auto geparkeerd staan langs de oprit naar de Rijksweg A4. De agenten hebben vervolgens de bestuurster aangesproken een blaastest afgenomen. De ademanalyse wees 680 ug/l uit. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Lekkerkerk Tuinkabouters bij bushalte aangetroffen
De politie is op zoek naar de eigenaar van twee tuinkabouters. De politie trof hen na een melding aan bij een bushalte op de Kerkweg. Vermoedelijk zijn de kabouters van ongeveer 30 cm hoog uit een nabij gelegen tuin weggehaald.

Vlist Lasercontrole
Op vrijdag 2 juli is tussen 08.00 en 09.30 uur een lasercontrole snelheid gehouden op de West-Vlisterdijk in de richting van Haastrecht. Er werden 10 processen verbaal opgemaakt.


Gouda Mishandeling

Op vrijdag 2 juli omstreeks 19.50 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Thorbeckelaan. Een 16-jarige man uit Gouda kreeg een woordenwisseling met een 16-jarige man uit Gouda. Hierop gaf hij een kopstoot waarop het slachtoffer letsel op liep aan het oog en hoofd. De verdachte werd gehoord en zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.


Gouda Aanrijding met gewonde

Op zaterdag 3 juli omstreeks 04.25 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Oosthaven met de Minderbroederssteeg. Een 18-jarige bestuurster van een bromfiets uit Boskoop kwam uit de Minderbroederssteeg en wilde de Oosthaven oprijden. Zij gaf hierbij geen voorrang aan een voor haar van links komende 19-jarige bestuurder van een auto uit Reeuwijk. Hierdoor ontstond een aanrijding. Achter op de bromfiets zat een 19-jarige passagier uit Gouda. Beide dames moesten met beenletsel worden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Gouda/Reeuwijk Alcoholcontroles

De politie heeft in de avonduren van vrijdag 2 juli een alcoholcontrole gehouden aan de Reeuwijkse Poort in Reeuwijk en de Blekerssingel in Gouda. Aan de Reeuwijkse Poort zijn vijf personen aangehouden die te veel hadden gedronken. Een 71-jarige man uit Reeuwijk had het hoogste ademalcoholgehalte van alle gecontroleerden: 530 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Op deze locatie werden in totaal 150 bestuurders gecontroleerd.
Aan de Blekerssingel zijn in totaal 100 bestuurders gecontroleerd. Ook hier zijn vier personen aangehouden die te veel hadden gedronken. Een 36-jarige man uit Waddinxveen had het hoogste ademalcoholgehalte van alle gecontroleerden: 550 ug/l. De bestuurders die aangehouden zijn, kregen alleen een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod.
Vlakbij de alcoholcontrole op de Blekerssingel, op de Fluwelensingel, zagen agenten een brommobiel slingerend rijden. Vervolgens zijn ze voor de brommobiel gaan rijden, waarna de bestuurster van de brommobiel, een 29-jarige vrouw uit Gouderak, tegen de politieauto botste. Beide voertuigen stonden inmiddels in de wachtrij bij de alcoholcontrolepost. De ademanalyse wees 450 ug/l uit. Zij kreeg een proces-verbaal.


Zevenhuizen - Politie houdt vechtersbazen aan

De politie hield op zondag 4 juli rond 04.10 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplasweg twee mannen uit Gouderak en Waddinxveen aan. De twee, 19 en 16 jaar oud, gingen om nog onduidelijke reden met andere bezoekers op de vuist. Bij de vechtpartij liepen een 18-jarige Rotterdammer en een 17-jarige Gouwenaar vermoedelijk een gebroken neus op. Zij werden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda. De verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --