Politie Drenthe

Maandagochtend

Assen 05-07-2004

Politie doet onderzoek naar brand
ASSEN Op het volkstuinencomplex aan de Oranjebond stond in de nacht van zondag op maandag een chalet in de brand. Rond de klok van vier uur kwam de melding van brand binnen. De politie heeft uit voorzorg de directe omgeving (inclusief de Europaweg) afgezet. Vlak bij het tuinhuisje was namelijk ook een opslagtank voor gas aanwezig. Nadat het sein brand meester was gegeven, zijn de wegen weer vrijgegeven. De politie steltonderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Kippen gestolen
GASSELTERNIJVEEN Een 57-jarige inwoner van Gasselternijveen is zon 30 kippen kwijt. De man deed aangifte van diefstal bij de politie. In de nacht van donderdag op vrijdag werden de beestjes meegenomen. Het gaat om kippen van het ras Wyandotten, Barnevelders, Aurocanas en krielkippen. De kippen en grote kuikens zaten in een ren achter de woning van de man.

Dieven opgepakt
ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie dieven aangehouden. Tegen drie uur kreeg de politie melding van inbraak in een bedrijfspand en is snel naar de Bremstraat gereden. Daar hebben zij een 16-jarige jongedame uit Assen aangetroffen. Onderzoek in de buurt leverde een tweede verdachte op; een 18-jarige Beilenaar. Een 23-jarige man uit Gieten kwam later zelf naar het bureau aan de Weiersstraat. Met name tabakswaar werd meegenomen. De politie is bezig met het onderzoek.

Rijden onder invloed
HOLLANDSCHEVELD De politie zag zondagavond tegen halfacht twee jonge mannen op een brommer rijden zonder helm op de Kreuzestraat. De 22-jarige bestuurder uit Nieuweroord en zijn passagier kregen een proces-verbaal voor het rijden zonder helm. De bestuurder moet ook een blaasproef afleggen, de man blies 530 µg/l (1,2 promille). Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. De man kreeg een dagvaarding.

ASSEN Op de Ter Aardseweg heeft de politie zondagavond een alcoholcontrole uitgevoerd bij een automobilist. De 45-jarige inwoner uit Assen blies 1015µg/l (2,8 promille) op het ademanalyseapparaat. Het rijbewijs werd ingenomen, ook werd een dagvaarding uitgereikt.

VRIES Zondagavond stond midden op de Brink een auto stil. De 44-jarige man uit Zuidlaren was achter het stuur in slaapgevallen. Ook had de man te veel alcohol op. Het resultaat van de blaasproef was 630µg/l (ongeveer 1,4 promille). Het rijbewijs werd ingenomen en de man kreeg een dagvaarding.

Serie autokraken
WAPSE Op maandagmorgen deden verschillende inwoners van Wapse aangifte van diefstal uit hun auto. Op de Rollestraat werd in vier verschillende autos ingebroken. Een 25-jarige vrouw, ontdekte dat het voorportier openstond, terwijl zij haar auto altijd met centrale vergrendeling afsluit. De vrouw mist haar radio/CD speler. De inbraken werden gepleegd in de nacht van zondag op maandag. Ook werd in die nacht ingebroken in de auto van een 25-jarige inwoner van Vledder. Uit zijn auto, die geparkeerd stond aan de Bree, verdween ook een radio/CD- speler.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl