Ingezonden persbericht

Absoluut FM start definitief met uitzendingen

Absoluut FM is Absoluut Anders

HAARLEM, 20040704 -- Absoluut FM is een nieuw radiostation voor Nederland en België op het Internet, dat een plekje wil veroveren tussen de vele al bestaande webradiostations. Maar door de muziekkeuze, de items en het eigen concept is Absoluut FM anders, Absoluut Anders.


De non stop muziek bestaat uit de leukste muziek uit de jaren '70 t/m nu met daarnaast cabaret, informatie en luisterliedjes. De gedachte van Absoluut FM is dat niemand alleen naar Rock of Nederlands of Hits luistert. Vandaar het muziekmotto alleen de leukste muziek! Dit is een zelf ontwikkeld, gedurfd maar nu al geslaagd concept. Uit een eigen steekproef blijkt dat de leeftijd van luisteraars ligt tussen de 16 en 60 jaar.

De leukste muziek kiezen de luisteraars zelf door het aanvragen van verzoeknummers. Deze nummers bepalen de top 10 die elk weekend wordt uitgezonden en de top 3 die elke middag wordt uitgezonden. In de twee maanden dat Absoluut FM bestaat zijn al meer dan 600 verzoeknummers aangevraagd.

Op het hele uur zendt Absoluut FM als één van de weinige webradiostations nieuws uit. Naast het nieuws hoor je regelmatig andere items die maken dat Absoluut FM geen veredelde MP3 speler is.

Daarnaast zendt Absoluut FM zo'n 5 uur per week programma's uit voor de Nederlandse en Belgische HoLeBi gemeenschap met nieuws, informatie, entertainment, columns en interviews.

Absoluut FM is een non-profit vrijwilligersinitiatief en is nog druk op zoek naar middelen om het station verder uit te bouwen. Hiervoor worden Presentatoren/DJ's, vrijwilligers, sponsors, adverteerders en donateurs gezocht, maar natuurlijk ook meer luisteraars. Luisteren is overigens gratis en de kwaliteit van de stream is 96 Kbps.

Meer informatie over het radiostation en de programmering is te vinden op de website: www.absoluutfm.org. Hier zijn ook de uitzendingen te beluisteren.




Ingezonden persbericht