Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 5 juli 2004

Alkmaar 05-07-2004 - 17.00 uur

Politie pakt sokkendieven

Alkmaar, zondag 4 juli 2004

Nadat de politie een wildplasser aansprak op zijn gedrag, merkten zij op, dat de man wel erg veel sokken bij zich had. In een plastic tas, die bij de 26-jarige man uit Alkmaar werd aangetroffen, werden maar liefst 53 paar nieuwe sokken aangetroffen. Zijn maat, een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, had een hoeveelheid nieuw gereedschap bij zich. Beide partijen waren van diefstal afkomstig. Inmiddels is bekend van welke winkels. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld.

Alcomobilist

Alkmaar, maandag 5 juli 2004

Op de Geestersingel bleek omstreeks 02.30 uur een 24-jarige man uit Amsterdam te diep in het alcoholglaasje te hebben gekeken. De man blies 395 ug/l in het ademanalyseapparaat, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water

Marken Binnen, maandag 5 juli 2004

Op de Provinciale weg raakte omstreeks 05.00 uur een 44-jarige automobilist uit Alkmaar met zijn voertuig in de berm en vervolgens te water. De man kwam uit de richting van Zaandam en reed in de richting van Alkmaar. De man kon op eigen kracht zijn auto verlaten. Hij klaagde over pijn in zijn pols en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is, ter controle op het gebruik van alcohol, bloed geprikt. Zijn voertuig liep rondom schade op.

Banden lek gestoken

Bergen, maandag 5 juli 2004
Een 55-jarige man uit Bergen deed aangifte van het leksteken van een viertal banden. Dit gebeurde de afgelopen dagen, terwijl zijn twee autos bij zijn woning geparkeerd stonden. De totale schade is ongeveer 700 euro.