3 e persbericht van maandag 5 juli 2004

Eindhoven 05-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt

In een bedrijfspand aan de Stephensonstraat is maandagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden 208 planten en de nodige apparatuur in de ruimte. Alles is in beslag genomen en (wordt) vernietigd. Met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Helmond: Verdachte winkelinbraak opgepakt

Een man van 42 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond rond 18.15 uur aangehouden op de Willem Beringstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij maandagavond 14 juni 2004 heeft ingebroken in een winkel aan de Engelseweg in Helmond. Daarbij werd bedtextiel weggehaald. Agenten zagen de verdachte vandaag op de Willem Beringstraat lopen en hielden hem aan. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Rochadeweg en de Rijpelbergseweg zijn maandag snelheidscontroles gehouden. Van 10.20 tot 12.45 uur reden er op de Rochadeweg 17 bestuurders harder dan de daar toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid van de 1059 gecontroleerde voertuigen bedroeg 98 km/u. Tussen 13.45 en 16.30 uur werden op de Rijpelbergseweg 1181 voertuigen gecontroleerd. Er reden 52 bestuurders harder dan de 50 km/u die daar mag worden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Middelbeers: Meisje overleden bij aanrijding

Een meisje van 13 jaar uit Middelbeers is maandagavond rond 18.45 uur om het leven gekomen bij een aanrijding op de Westelbeersedijk. Ze reed op een fiets vanuit haar woning de weg op en werd daar geraakt door een 19-jarige automobiliste uit Bladel. Het meisje is ter plaatse overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Best: Vrouw bestolen van portemonnee

Op het kermisterrein op het Raadhuisplein is een 48-jarige vrouw uit Eindhoven maandag bestolen van haar portemonnee. Ze merkte dat de beurs uit haar tas was weggehaald, toen ze rond het middaguur weer thuis kwam. Er zaten ongeveer 50 euro en auto-papieren in de portemonnee.

Valkenswaard: Bekeuringen bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de Europalaan en de Maastrichterweg zijn maandag 21 bekeuringen uitgeschreven. Achttien gingen er naar snelheidsovertreders, twee naar bestuurders die inhaalden waar dat niet mag, en één naar een bestuurder die door rood licht reed.

Veldhoven: Beurs gerold

Een 66-jarige man uit Veldhoven is maandagmiddag bestolen van zijn portemonnee met inhoud. Toen de man rond 14.45 uur wilde betalen op de markt op de Pleintjes, merkte hij dat de beurs was weggehaald uit zijn broekzak. Er zaten ongeveer 60 euro contant geld en enkele (bank)pasjes in.