Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

Reactie op ingezonden bericht

LBR noemt aantijgingen Smit kwalijk, vergezocht en belachelijk

Het LBR (Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie) is van mening dat de aantijgingen van Michiel Smit (Nieuw Rechts) kwalijk en vergezocht zijn.

Het is kwalijk om het LBR in verband te brengen met de ketchupgooiers die minister Verdonk lastig vielen. Het LBR heeft een goede samenwerkingsrelatie met minister Verdonk.

Juist het LBR waarschuwt regelmatig tegen maatschappelijke verharding. Het LBR is voorstander van een open maatschappelijk debat, waarbij mensen anderen in hun waarde laten. Geweld, dreiging met geweld en aanzetten tot haat worden dan ook door het LBR afgewezen. Vanzelfsprekend distantieert het LBR zich van methoden als die van de ketchup gooiende actievoerders.

In het dossier Omgaan met extreem-rechts, op de website van het LBR, wordt informatie gegeven over extreem-rechtse groeperingen en is, naast vele andere links in het dossier en op de rest van de website, een link opgenomen naar de actiegroep AFA, ter informatie van de gebruikers van het dossier. Die informatie acht het LBR relevant, maar uiteraard is het LBR verder niet verantwoordelijk voor de inhoud van de website van de AFA. Om hieruit verder conclusies te trekken, laat staan de conclusies van Michiel Smit, is vergezocht en belachelijk.

Jeroen Visser, hoofd communicatie LBR.

LBR
Schaatsbaan 51
3013 AR Rotterdam
Tel: 010-2010201
Fax: 010-2010222
Internet: www.lbr.nl