Gemeente Nijmegen

Nijmegen maakt nota's op website

De gemeente Nijmegen gaat nota's schrijven op het Internet. Vanaf dinsdag 6 juli werkt de gemeente via internet aan de nota's Citymarketing en Het sociaal-economisch beleid. Doorgaans zetten gemeenteambtenaren tussen de muren van het stadhuis een beleid op papier. Nijmegen pakt het deze keer anders aan. Iedereen kan via www.nijmegen.nl/interactief meeschrijven en meediscussiëren.

Aan de hand van stellingen wordt de bezoeker van 'Nijmegen Interactief' gevraagd en uitgedaagd mee te denken over de stad. Voorbeelden van stellingen zijn: 'Stabiele politiek zorgt voor particuliere investeringen' of 'Commerciële partijen moeten bemiddelen voor werklozen'. Tenslotte is er op 'Nijmegen Interactief' nog ruimte voor diegenen die hun 'Nijmegengevoel' kwijt willen.

Iedereen kan via de website meedoen. Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders 150 mensen vanwege hun kennis, deskundigheid en ervaring persoonlijk uitgenodigd aan de discussie deel te nemen. Alle deelnemers kunnen in discussie gaan met elkaar en met de schrijvers die het beleid formuleren. In de loop van het debat komt de conceptnota op het internet. Iedereen kan het wordingsproces volgen op de gemeentelijke website.

De deelnemers kunnen de economische discussie voeren op basis van een sterktezwakte-analyse van de regionale en locale economie. In het onderzoek is ook uitdrukkelijk een verbinding gelegd met de huidige en toekomstige arbeidsmarkt in stad en regio. Het onderzoek dat door Bureau Buck Consultants is uitgevoerd, is ook op www.nijmegen.nl/interactief te vinden.

Het streven is, de nota Sociaal-economisch beleid in december 2004 klaar te hebben.