Gemeente Eindhoven

Persbericht: 10 juni 2004, no.164

Hoorzitting 18 septemberplein op 6 juli

Op dinsdag 6 juli aanstaande vindt er een hoorzitting plaats over de herinrichting van het 18 septemberplein. De hoorzitting is een voorbereiding op het besluit dat de gemeenteraad hierover moet nemen.

Duidelijk moet worden hoe belanghebbenden over de herinrichting en een eventuele andere invulling van het plein denken. Het voorlopige ontwerp is gebaseerd op randvoorwaarden die op 4 februari 2002 door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

De raadscommissie Ruimtelijke Pijler is van mening dat ze op dit moment onvoldoende zicht heeft op wat er leeft onder belanghebbenden. Daarom is besloten op 6 juli aanstaande vanaf 19.30 uur in het Stadhuis een hoorzitting te houden over dit onderwerp. Mogelijke punten die aan de orde kunnen komen zijn: de ondergrondse rijwielstalling, de dagwinkels, een fietsenoversteekplaats, de weekmarkt, het karakter van het plein, de bouwtijd en de kosten.

De gemeenteraad nodigt belanghebbenden uit om deel te nemen aan de hoorzitting. Zij kunnen zich telefonisch of per e-mail opgeven bij Rick van der Meer, (040) 2382541, e-mail.

© 2004 Gemeente Eindhoven