FNV BONDGENOTEN

Uitnodiging voor de pers

Werkgevers en bonden: arbeidsproductiviteit omhoog door slimmer werken

Op 6 juli bieden werkgeversorganisatie AWVN en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en de Unie aan Minister L.J. Brinkhorst van Economische Zaken de publicatie 'Aan de slag met slimmer werken' aan.

Volgens de werkgevers- en werknemersorganisaties moet met volle kracht worden ingezet op verhoging van de arbeidsproductiviteit door slimmer te werken. De organisaties delen de overtuiging dat voortdurende groei van de arbeidsproductiviteit een gezamenlijk en inspirerend belang is van werknemers en werkgevers. Zij delen ook de ambitie om een omslag in denken en doen tot stand te brengen in de relatie tussen arbeidsproductiviteit en sociaal beleid.

Met het gezamenlijk uitbrengen van de publicatie Aan de slag met Slimmer werken willen partijen werkgevers en werknemers inspireren om blijvend aandacht te besteden aan het verbeteren van de arbeidsproductiviteit. De organisaties zijn ervan overtuigd dat de stagnerende productiviteitsgroei in Nederland één van de belangrijkste oorzaken is voor het dal waarin de Nederlandse economie zich bevindt.

In de brochure worden aan de hand van negen praktijkvoorbeelden, ervaringen van bedrijven en branches met slimmer werken weergegeven. Voorbeelden uit de praktijk zijn een hulpmiddel om barrières te overwinnen. Niet omdat daarin de kant en klare oplossingen worden aangereikt. Daarvoor is de situatie per bedrijf te verschillend. Wel om inzichten te verstrekken in allerlei facetten die met slimmer werken hebben te maken.