Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: VERKENNINGEN DINSDAG 6 JULI 2004 VAN 20.00 TOT 21.00 OP 747AM

Het Vraaggesprek met: Dion van den Berg en Puco Danilovith

Op 11 juli wordt de val van Screbrencia herdacht. Afgelopen week was er een delegatie van Moeders van de enclaves Srebrenica en Zepa in Den Haag om de Nederlandse regering negen jaar na dato aansprakelijk te stellen voor de dood van hun mannen. In Verkenningen een interview met Dion van den Berg en Puco Danilovith van IKV Nederland. Een gesprek over de nog altijd sluimerende etnische tegenstellingen en de voorgenomen gedwongen uitzetting van vluchtelingen uit Srebrenica door Minister Verdonk

De Reportage: Ik ben goed!!...toch?

"68 procent van de Nederlanders ervaart fysieke dreiging vanuit allochtone/moslimjongeren op straat"

Als de resultaten van het recente NIPO-onderzoek representatief zijn, heeft een aanzienlijk deel van de Nederlanders een negatief beeld over moslims. De begrippen allochtoon en moslim worden daarbij vaak door elkaar gebruikt.

In Brabant wordt geprobeerd iets aan die beeldvorming te doen. Twee 'promotieteams' van actieve allochtone jongeren bezoeken bedrijven om te pleiten voor stageplaatsen. En ze gaan naar scholen om de positie van allochtone jongeren aan te kaarten. In een manifestatie op donderdag 1 juli wordt bij hun werk stilgestaan en het startschot gegeven voor de vorming van nog minstens twintig teams.

Wat merken de jongeren van het imago uit de enquête? Moet je allochtonen wel als groep promoten? En... helpt het ook? Een reportage met actie, ervaringen en plannen voor de toekomst.