Rijn&Venen, 09.30 uur

Utrecht 06-07-2004 - Nieuwsberichten Rijn&Venen

Botsing fiets/paard

NIGTEVECHT- Op maandagavond vond een aanrijding plaats tussen een fiets en een paard. Omstreeks 17.30 uur reed een 57-jarige man uit Nigtevecht over de Kanaaldijk Oost. Op een gegeven moment zag hij dat er twee paarden op de weg stilstonden. De man belde nog met zijn fietsbel maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij reed tegen het paard aan waar een 11-jarig meisje uit Nigtevecht op zat. Na de aanrijding reed de fietser tegen een paal aan. Hij raakte gewond en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Veel te hard

KOCKENGEN- Op maandagavond kon een motorrijder zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. Agenten zagen een 34-jarige motorrijder op zijn motorfiets rijden over de N 401. Agenten klokten zijn snelheid op 142 kilometer per uur. De man uit Utrecht kreeg een stopteken en hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Inbreker aangehouden

BREUKELEN - De politie heeft op maandag 5 juli een 27-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres op de Van Sijpesteijnkade in Utrecht aangehouden. De man wordt er van verdacht ingebroken te hebben in een winkel in Breukelen afgelopen 23 april 2004. De man kon binnen komen door het forceren van een bovenlicht. De buit bestond alleen uit een blikje fris.

De politie kon de man, een bekende van de politie, op het spoor komen naar aanleiding van aangetroffen sporen die hij in de winkel waarin hij had ingebroken, had achtergelaten. Echter omdat de man niet beschikte over een vast verblijfadres duurde het enige tijd voordat hij kon worden getraceerd.

De man, die bleef ontkennen ingebroken te hebben, is dinsdag 6 juli voorgeleid aan de officier van justitie te Utrecht.