Eemland zuid, 09.10 uur

Utrecht 06-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vernieling

HOOGLAND In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 juli werden twee jongens aangehouden voor vernieling.

Rond 01.00 uur lag een bewoner van het Fluitekamp in zijn bed en hoorde op straat een harde klap. Toen hij uit het raam keek, zag hij dat twee jongens tegen de spiegel van een auto schopte. De getuige belde de politie en hield de beide verdachten, jongens van 16 en 17 jaar en afkomstig uit Hoogland, aan. Zij werden even later aan de politie overgedragen.

Ter plaatse bleek dat één spiegel van de auto was ingeklapt en de ander was vernield. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Meerdere gewonden

AMERSFOORT Op maandag 5 juli raakten meerdere inzittenden gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 23.45 uur reed een 22-jarige automobilist uit Amersfoort over de Outputweg, komende uit de richting van de Rondweg Oost en gaande in de richting van de Hogeweg. Hij haalde een voor hem rijdende auto in en kwam daarbij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed op dat moment een 20-jarige automobilist uit Amersfoort. De autos kwamen met elkaar in botsing, waarna de auto van de 20-jarige automobilist in de berm terecht kwam.

Bij de 22-jarige man zaten twee mannen van 23 en 24 jaar beiden uit Leusden in de auto. Bij de 20-jarige man zaten een 23-jarige man en een 22-jarige vrouw beiden uit Amersfoort in de auto. De 22-jarige Amersfoortse (hersenschudding) en de 23-jarige Leusdenaar (gebroken arm) werden per ambulance naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort gebracht. De 20-jarige Amersfoortse automobilist (kneuzing borstkas) en de 24-jarige Leusdenaar (onbekend letsel) werden naar het UMC in Utrecht gebracht.

Winkeldiefstal en mishandeling

AMERSFOORT Op maandag 5 juli werden enkele verdachten aangehouden voor winkeldiefstal dan wel mishandeling.

Rond 20.40 uur werd een 34-jarige vrouw uit Utrecht bij een winkel aan de Arnhemseweg op winkeldiefstal betrapt. Politiemensen gingen ter plaatse en kregen vervolgens te horen dat twee mannen zich agressief hadden gedragen en dat één van hen een medewerker had geslagen. Deze twee verdachten, een man van 31 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats en van 39 jaar uit Amersfoort, werden in de omgeving aangehouden. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat de 39-jarige man niet bij de mishandeling betrokken was geweest; hij werd heengezonden. Tegen de 31-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

De 34-jarige winkeldievegge werd eveneens naar het politiebureau overgebracht. Zij had enkele goederen uit de winkel gestolen en bekende de diefstal. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Auto tegen boom

AMERSFOORT Op maandag 5 juli raakte een automobiliste gewond bij een aanrijding.

Rond 19.05 uur reed een 27-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Laan van Duurzaamheid, komende uit de richting van de Poortersdreef en gaande in de richting van de Oude Zevenhuizerstraat. Net na de rotonde raakte zij van de weg en botste tegen een boom. De automobiliste kon zich niet herinneren hoe het ongeval was gebeurd. Zij werd met nekklachten per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Op maandag 5 juli werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 14.00 uur zag een personeelslid dat een man de winkel verliet en hoorde dat daarbij het alarm van een beveiligingspoortje afging. De klant, een 28-jarige man uit Huizen, bleek drie schakelaars ter waarde van meer dan 120,- te hebben gestolen. Hij werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal poes

AMERSFOORT Op maandag 5 juli deed een man aangifte van de diefstal van zijn poes op zondag 4 juli.

Op zondag rond 23.00 uur zag een bewoner van het Flintplein dat een auto in de straat stopte. Uit de auto stapt een blonde vrouw en zij liep naar een auto waarop de poes van een 54-jarige buurman lag te slapen. De blonde vrouw pakte de poes, stapte in de auto en het voertuig reed weg. De poes van rood van kleur en was gestreept.

De blonde vrouw reed weg in een Opel Corsa, vermoedelijk voorzien van het kenteken XG-43-XY. Bij onderzoek door de politie bleek dat dit kenteken behoord bij een auto die al zou zijn gesloopt.

Getuigen die de diefstal hebben gezien of die weten wie in de Opel Corsa voorzien van het kenteken XG-43-XY of daarop gelijkend rijdt, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.