Politie Groningen

Persberichten dinsdag 6 juli 2004

provincie Groningen 06-07-2004 -

Groningen: rijden onder invloed
De politie kreeg maandagnacht een melding dat een automobilist slingerend bij de Plantsoenbrug reed. De 66-jarige automobilist uit Groningen werd door agenten aangetroffen op de Kraneweg en hij bleek de gehele breedte van de weg nodig te hebben. Op het Hoendiep werd de wagen aan de kant gezet. De bestuurder blies een promillage van 1.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: gecontroleerde automobilist moet nog zitten
Bij een verkeerscontrole op Lichtboei maandagavond bleek een 38-jarige man uit Oosterwolde in een niet verzekerde en niet APK gekeurde auto te rijden. Nadere controle leerde dat de man nog een celstraf van 113 dagen moet ondergaan. Hij is ingesloten en wordt overgedragen aan justitie.

Groningen: radarsnelheidscontrole
Op de Roderwolderdijk werd maandagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 679 passerende voertuigen reden er 105 harder dan de geldende limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 80 km per uur.

Groningen: aanrijding tussen brommobiel en twee fietssters Op de kruising van de Kreupelstraat met het Kwinkenplein raakte een 45-jarige bestuurder van een brommobiel uit Groningen in botsing met twee fietssters. Bij een poging een afslaande 41-jarige fietsster uit Groningen te ontwijken raakte de brommobiel een 72-jarige fietsende vrouw. Beide vrouwen kwamen ten val waarbij de 72-jarige vrouw een hoofdwond opliep en naar het ziekenhuis werd gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Holwierde: beenletsel bij ongeval
Een 56-jarige inwoonster van Holwierde liep maandagmorgen vermoedelijk een beenbreuk op toen ze op de kruising Nansumerweg met de Juffertoren in haar woonplaats in botsing kwam met een personenauto. De vrouw reed op haar fiets over de Nansumerweg vanuit de richting van de Hogelandsterweg. Bij de kruising kreeg ze geen voorrang van de voor haar van links komende automobilist, een 64-jarige dorpsgenoot. Er volgde een botsing waarbij de vrouw het letsel opliep. Ze is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Delfzijl.

Veendam: man aangehouden voor vernieling
Een 22-jarige inwoner van Veendam is maandagavond aangehouden voor het vernielen van een ruit. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol en mogelijk van drugs te zijn. Om een of andere reden werd hij plotseling kwaad, nadat hij een woordenwisseling had gehad met een groepje personen op de kruising Benden Oosterdiep met de Jakbob Bruggemalaan in zijn woonplaats. Hierna sloeg hij een ruit van een aldaar gelegen gebouw eigendom van een stichting. Hij raakte daarbij licht gewond. Omstanders hielden de man vast tot de komst van de politie. Vanwege zijn staat van dronkenschap is hij ter ontnuchtering ingesloten en zal later over het voorval worden gehoord.

Middelstum: twee mannen aangehouden voor poging diefstal autos De politie heeft maandagnacht in Middelstum een 22 en een 17-jarige inwoner van Winsum aangehouden. Beiden werden na een zoektocht in de omgeving van de ijsbaan van het dorp gevonden onder struikgewas waar ze zich hadden verstopt. Ze waren op de vlucht voor de politie en enkele dorpsbewoners die ze hadden betrapt bij een poging tot het stelen van een auto. Onder meer hadden ze een auto geprobeerd mee te nemen vanaf een parkeerplaats aan de Plataanlaan in Middelstum en aan de Ploegerweg. Ze wisten elke keer te ontkomen, maar nadat de politie een speurhond had ingezet werden ze onder het struikgewas aangetroffen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

ER KOMEN NOG ENKELE REGIO BERICHTEN