Politie Drenthe

Dinsdagochtend

Assen 06-07-2004

Politie pakt hardrijder
BORGER De politie heeft een man aangehouden die 91 km te hard reed. De 27-jarige man uit Ter Apel reed over de N374 bij Borger. Op deze weg mag je 80 km/uur rijden. Ter hoogte van Nuisveen werd met een lasergun vastgelegd dat de man zon 177 km reed. Na correctie bleef daar een overschrijding van 91 km van over. De auto is in beslag genomen. De man heeft ook zijn rijbewijs moeten inleveren. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie assisteert na ongevallen
ASSEN Een 27-jarige man uit Bovensmilde stond stil op de Groningerstraat, hij wilde afslaan om een parkeerplaats van een winkel op te rijden. Een 32-jarige vrouw uit Assen, die achter hem reed, zag dit te laat omdat zij bezig was haar tas op te rapen die van de stoel gevallen was. De man is met nekklachten naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht.

EMMEN Een 20-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam reed maandagmiddag een 47-jarige fietsster uit Emmen aan. De vrouw reed vanaf de Veenkampen de Veenkampenweg op. De vrouw werd per ambulance naar het Scheperziekhuis gebracht. Daar werd zij behandeld aan verschillende schaafwonden en kneuzingen.

ZUIDLAREN De politie heeft maandagmiddag tegen drie uur hulp verleend na een aanrijding op de Hogeweg. Een 54-jarige man uit Zuidlaren sloeg met zijn auto links af en zag daarbij over het hoofd dat een 37-jarige plaatsgenote hem met haar auto tegemoet kwam. De vrouw hield een lichte verwonding aan het hoofd over aan het ongeval.

DE WIJK Op de A28 ontstond maandagavond rond de klok van zeven een aanrijding op de linker rijbaan van de A28. Het bleek te gaan om een kop-staart aanrijding. Het voorste voertuig, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Groningen werd aangetikt en is zodoende van de linkerbaan tegen de vangrail in de middenberm geschoten. De achterop komende auto, bestuurd door een 65-jarige man uit Hoogeveen kon in eerste instantie doorrijden, maar heeft de auto toch geraakt toen deze weer de weg op kwam. Beide autos waren total loss. De vrouw is overgebracht naar het Ziekenhuis Diaconessenhuis in Meppel omdat zij klachten had in de nek en schouders.

Met drank op achter het stuur
NIEUW-RODEN Maandagavond tegen halftwaalf reed een 23-jarige man uit Leek met zijn auto de sloot in. De man reed op de Esweg en wilde naar eigen zeggen naar rechts afslaan, dit ging niet goed. De man kon zelf uit de auto komen. In het kader van Bosten = Blazen werd een blaasproef afgenomen. Daaruit bleek dat de man met 355 µg/l (0,8 promille) te veel had gedronken.

Winkeldief gepakt
EMMEN De politie heeft een 14-jarige winkeldief aangehouden. De jongedame werd betrapt bij een kledingzaak aan het Mondriaanplein. Het meisje is overgedragen aan haar ouders.

Proces-verbaal na verbranden afval
GIETEN De politie kwam na een melding van rookoverlast maandagmiddag bij een boerderij aan de Kalkamperweg terecht. Hier werd afval, waaronder planken en plastic verbrand. De eigenaar krijgt een proces-verbaal.

Koeien op de weg
GROLLO Maandagmorgen liepen er vier koeien over de Soartendijk. Omdat zij voor hinder in het verkeer zorgden werden de dames in een nabij gelegen weiland gedreven. In het weiland lopen ook de schapen van een boer uit Ekehaar. Deze was zeer verrast met de bezoekende dames. De eigenaar die de vier koeien mist kan via 0900-8844 contact opnemen met de eigenaar van het weiland.

Veel aanrijdingen met ree
DRENTHE Van maandag op dinsdag zijn op verschillende plaatsen in Drenthe aanrijdingen geweest, waarbij een ree betrokken was. Onder meer werden aanrijdingen gemeld op de Zomerdijk in Meppel, N48 bij Hoogeveen, A28 bij Assen, A37 bij Nieuwlande en op de Esweg in Nieuw Roden. In vier gevallen overleefde de ree de aanrijding niet.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl