Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 juli 2004

2.53 promille om 16.20 uur

Bromfietsbestuurder aangehouden die om 16.20 uur met 2.53 promille op, op een bromfiets probeert te rijden

Enschede

Maandagmiddag 5 juli om ongeveer 16.20 uur zien surveillerende politiemensen dat op de Lonnekerweg in Enschede een bromfietsbestuurder van zijn bromfiets valt. Bij controle blijkt dat overmatig alcoholgebruik de vermoedelijke oorzaak van de valpartij is. De man, een 41 jr. Enschedeer kon bijna niet op zijn benen staan en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.53 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-083437)

Automobiliste op herhaling

Automobiliste met 1.6 promille achter het stuur, was ook zaterdag jl. reeds betrapt met 1.8 promille

Enschede

Maandagmorgen 5 juli omstreeks 11.55 uur wordt doorgegeven dat surveillanten van de milieupolitie achter een automobiliste aan reden. Bekend was dat deze bestuurster ook zaterdag de 3e in Hengelo op de Bornsestraat was gecontroleerd en later bekeurd voor het feit dat ze met teveel alcohol op achter het stuur van haar auto zat. Haar rijbewijs was zaterdagmiddag ingevorderd omdat de ademanalyse toen 1.8 promille had uitgewezen. Op de Wesselernering in Enschede werd maandagmorgen de auto met bestuurster aan de kant gezet en bleek ook nu weer het nodige alcoholgebruik. Na aanhouding werd zij, een 34 jr. Enschedese, overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse deze keer 1.6 promille aangaf. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (bps: 04-083219)

Auto vol gestolen goederen

Twee personen aangehouden met in hun auto groot aantal van vermoedelijk diefstal afkomstige goederen

Enschede

Maandagmiddag 5 juli omstreeks 16.35 uur werd doorgegeven dat bij een winkel aan de Noord-Esmarkerrondweg in Enschede geconstateerd was dat een man tot twee keer toe met een volle tas de winkel had verlaten zonder bij de kassa af te rekenen. Een getuige had dit aan een personeelslid doorgegeven. Gezien werd dat de man samen met een vrouw bij een auto stond en daarmee wegreed. Het merk, de kleur en het kenteken waren doorgegeven. Even later werd deze auto met de beide inzittenden rijdend aangetroffen op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede en aan de kant gezet. In de auto zaten een 37 jr. man en een 47 jr. Enschedese vrouw, beiden uit Enschede. In de auto werden diverse goederen aangetroffen, waaronder die uit de winkel aan de Noord-Esmarkerrondweg, die vermoedelijk allemaal van diefstal afkomstig zijn. De twee zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze in de loop van de avond voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld en opgesloten. (bps: 04-083468)

Aanhouding na vernieling en belediging

Man aangehouden die band leksteekt van auto van de ex van zijn vriendin, bij aanhouding worden politiemensen beledigd

Enschede

Dinsdagmorgen 6 juli omstreeks 02.25 uur meld de 40 jr. eigenaar van een auto die geparkeerd stond aan de Janninksweg, dat hij vanuit zijn slaapkamerraam had gezien dat een band van zijn auto werd lekgestoken. Ter plaatste werd dit ook geconstateerd en werd bekend dat dit was gedaan door de huidige vriend van zijn ex-vrouw. Onderzoek werd ingesteld en deze vriend, een 36 jr. Enschedeer, werd liggend in bed in een woning aan de Sterkerstraat in Enschede aangetroffen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en kon met de nodige moeite worden overgebracht naar het bureau waar hij in eerste instantie ter ontnuchtering is opgesloten. Tijdens zijn aanhouding, overbrenging en insluiting beledigde de 36 jr. de politiemensen diverse keren. De vriendin van de 36 jr. en dus de ex van de 40 jr. eigenaar van de auto, verklaarde dat zij ruzie hadden gekregen en dat e.e.a. ook over haar ex was gegaan. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-083594)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --