Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland breidt leidersschap in prestatie-optimalisatie van J2EE" applicaties uit van ontwikkeling naar testen en productie

~ Borland® Optimizeit" ServerTrace 3 vermindert downtime en de risico s en kosten als gevolg van slecht presterende bedrijfsapplicaties ~

6 juli 2004 Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) introduceert Borland® Optimizeit" ServerTrace 3, een prestatieoptimalisatie- en managementoplossing voor het J2EE-platform en haar Service Oriented Architecture-(SOA) omgevingen. De oplossing is ontworpen om downtime en de risico s en kosten als gevolg van slecht presterende bedrijfsapplicaties te verminderen. Optimizeit ServerTrace 3 is het onderdeel van het Borland® Application Lifecycle Management (ALM) portfolio van cross-platform oplossingen dat prestaties test. Hiermee kunnen teams de prestatie van software optimaliseren, van de ontwikkelfase tot de testfase en nu ook tot de productiefase. Dit helpt bedrijven sneller betere software te creëren.

Problemen met applicaties veroorzaakt door slechte kwaliteit en prestaties van J2EE-applicaties vormen een enorm bedrijfsrisico, zei George Paolini, vice-president en general manager developer tools bij Borland. Adoptie van SOA s verhoogt de noodzaak voor applicatie prestatiemanagement omdat er vaak externe partijen bij betrokken zijn. Borland Optimizeit ServerTrace 3 is ontworpen om aan deze behoefte te voldoen door optimale J2EE-prestaties te garanderen, van ontwikkeling tot productie, waarbij een uitstekende teamsamenwerking in elke fase van de levenscyclus geboden wordt.

Onderling samenwerking tussen IT-teams is van cruciaal belang voor iedere bedrijfsapplicatie. Dit is vooral belangrijk als ontwikkelaars, kwaliteitsbewakers en applicatiebeheerders moeten samenwerken om applicatieprestatieproblemen op te sporen, vast te leggen, te delen, een diagnose te stellen en deze snel en accuraat op te lossen. Optimizeit ServerTrace 3 heeft waardevolle mogelijkheden die de samenwerking tussen teams over de gehele applicatielevenscyclus bevorderen en die belangrijke informatie opleveren voor alle betrokkenen bij het applicatieprestatiemanagementproces.

Applicatieprestatiemanagement ontwikkelt zich snel van eenvoudige totale respons monitoring naar een hefboomwerking waarbij beter begrip van interne applicatiestructuur en -gedrag ontstaat, zei Glenn O Donnell, program director bij META Group, een vooraanstaand aanbieder van onderzoek naar informatietechnologie, adviesdiensten en strategie consulting. Terwijl deze trend zich voortzet, wordt duidelijk dat optimale oplossingen de traditionele kloof tussen ontwikkeling en uitvoering moeten overbruggen. Zonder een dergelijke organisatorische en technologische samenwerking, zal door een groeiende complexiteit de zorg voor de business waarde spoedig verzwakken.

Behalve capaciteiten voor samenwerking tussen teams, bevat Optimizeit ServerTrace 3:
* Prestatiemanagement voor webservicestoepassingen, gebruikmakend van het J2EE-platform.
* Verbeterde capaciteiten voor het vaststellen van prestatieproblemen bij J2EE-applicaties door middel van pre-deployment testen.
* Een nieuwe productie-editie waarmee operationele teams belangrijke prestatieproblemen on-demand vast kunnen leggen. Zo kan de downtime van applicaties worden geminimaliseerd en de time-to-resolution worden verkort.

Peace Software, een utility Customer Information System (CIS) softwarebedrijf met vestigingen over de hele wereld, maakt gebruik van Optimizeit SeverTrace om de software die Peace levert aan miljoenen klanten wereldwijd te finetunen, waaronder Fortune 100-bedrijven

Optimizeit ServerTrace neemt de mythes rond het testen van de prestaties van J2EE-applicaties weg, zei Lex Miller, senior tools engineer bij Peace Software. Het is normaal dat er enigszins sprake is van mist bij het traceren van prestatieproblemen, maar met Optimizeit ServerTrace die door middel van Java reikt tot aan de database, kunnen al onze experts dezelfde problemen zien.

Verkrijgbaarheid
Optimizeit ServerTrace 3 zal in augustus 2004 op de markt komen, maar kan nu al worden besteld. Optimizeit ServerTrace 3 integreert met alle belangrijke J2EE-applicatieservers en ondersteunt de Windows®, Solaris", Linux®, IBM® AIX® en HP-UX® besturingssystemen. Voor meer informatie of om een bestelling te plaatsen, kunt u een bezoek brengen aan website http://www.borland.nl/opt_servertrace/.

(566 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is een toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor softwareontwikkeling en -deployment die zijn ontworpen om de gehele applicatieontwikkelcyclus te versnellen. Door managers, testteams, ontwerpers, ontwikkelaars en implementeerders in real-time met elkaar in contact te brengen, biedt Borland ondernemingen wereldwijd de mogelijkheid hun concurrentiepositie te verbeteren.

Meer informatie over Borland is te vinden op de Borland website, http://www.borland.com, of het Borland Developer Network, http://bdn.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbor Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---